Myllärin by Helsinki Mills

Kaura-kasvispaella

Taas mainio esimerkki riisin korvaamisesta kauralla.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

10

annosta

750 g Myllärin Gluteenitonta Villikauraa
1 dl oliiviöljyä
½ dl rypsiöljyä
800 g keltasipulia hienonnettuna
500 g keltaista paprikaa
500 g punaista paprikaa
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 rkl kurkumaa
1 punainen chili hienonnettuna
800 g tomaattimurskaa
400 g tomaattia
5 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
1 sitruuna (mehu ja kuori)
400 g pakaste herneitä
oliiveja
tuoreita yrttejä
suolaa
mustapippuria

Ohjeet

  1. Kypsennä kaurajyvät keittämällä vedessä paketin ohjeiden mukaan.

  2. Kuullota paprikat, chili, sipuli, valkosipuli ja kurkuma öljyssä. Lisää tuore tomaatti. Kuullota hetki ja lisää esikypsennetyt kaurajyvät. Lisää valkoviini, tomaattimurska, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä kasvisliemi. Hauduta 10-15 minuuttia.
     

  3. Lisää tuoreet yrtit, oliivit ja oliiviliemi sekä herneet. Tarkista suola ja tarjoile.

Vinkit

Paellan mehukkuutta voi lisätä kasvisliemellä tai oliiviöljyllä. Lisäkkeeksi sopii esim. valkosipulimajoneesi.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,7 g
Proteiini
2,8 g
Energia
108,0 kcal
Hiilihydraatit
12,0 g
Rasva
4,1 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Suola
0,0 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea
12 h 30 min L

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea

Kasvis-kauraa, paahdettua kanaa ja kasviksia
50 min L, GL, M, K

Kasvis-kauraa, paahdettua kanaa ja kasviksia

Peruna-kaurapaistos
1 h L, VG

Peruna-kaurapaistos

Kaurasmoothie
15 min L, GL, VG, K

Kaurasmoothie