Myllärin by Helsinki Mills

Kaurabriossisämpylät

Burgereihin puhtia ja makua kaurasta. 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

12

sämpylää

500 g vettä
50 g hiivaa
10 g suolaa
400 g täysjyväkaurajauhoa
75 g voita

Ohjeet

  1. Mittaa yleiskoneen kulhoon vesi ja hiiva. Liota hiiva.

  2. Lisää joukkoon Myllärin Munkki- ja Pulla Aines ja täysjyväkaurajauho. Aloita taikinan vaivaaminen. Vaivaa 10 minuuttia.

  3. Lisää taikinan joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia.

  4. Anna taikinan kohota 10 minuuttia peitettynä. Jaa taikina 120 g paloiksi. Pyöritä sämpylöiksi.

  5. Kohota sämpylöitä 45-60 minuuttia peitettynä. Voitele kananmunalla ennen paistoa.

  6. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes kullanruskeita ja kypsiä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,9 g
Proteiini
7,5 g
Energia
298,2 kcal
Hiilihydraatit
41,9 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Suola
1,0 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Hot Dog Sämpylät
1 h 45 min L, VG

Hot Dog Sämpylät

Briossi
2 h L, VG

Briossi

Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa
3 h 30 min GL, VG, K

Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea
12 h 30 min L

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea