Myllärin by Helsinki Mills

Kauraa, kuivattua karpaloa ja oliivia, selleriä ja kumina-kesäkurpitsaa

Oliivi tuo välimerellistä makumaailmaa tähän herkulliseen kasvisruokaan.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
12 h
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
12 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

10

annosta

Ainekset

8 dl Myllärin Gluteenitonta Villikauraa
1 kg juuriselleriä
150 g kivettömiä oliiveja
2 kesäkurpitsaa
10 g juustokuminaa
rypsiöljyä paistamiseen
kuivattuja karpaloita
salaatin versoja koristeluun
tuoreita yrttejä koristeluun

Sitruunavinegretti

2 sitruunan mehua ja kuoret
1 dl vaaleaa balsamicoa
100 g sokeria
10 g suolaa
rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Ryöppää oliivit kahteen kertaan ja kuivata yön yli. Aja kutterissa rouheeksi.

  2. Valmista sitruunavinegretti: kiehauta sitruunamehu ja kuoret, balsamico, sokeri ja suola vinegretin pohjaksi. Sekoita joukkoon rypsiöljyä niin, että pohjaa on 1 osa ja rypsiöljyä 2 osaa.

  3. Leikkaa sellereistä juuriosaa vähemmäksi ja pese hyvin. Kääri selleri folioon. Kypsennä uunissa 180°C kunnes sisälämpö 85°C. Jäähdytä, kuori ja paloittele. Ennen esillelaittoa, friteeraa selleripalat tai voitele öljyllä ja paahda 180-asteisessa uunissa n. 5 min.

  4. Kypsennä kauranjyvät ohjeen mukaan. Paista kypsät jyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla.

  5. Viipaloi  kesäkurpitsat, ripottele leikkauspinnoille kokonaisia kuminansiemeniä ja paista öljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla.

  6. Laita tarjolle. Käytä koristeluun kuivattuja karpaloita, salaatin versoja ja yrttejä.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
7,3 g
Proteiini
9,0 g
Energia
324,9 kcal
Hiilihydraatit
51,8 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea
12 h 30 min L

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea

Peruna-kaurapaistos
1 h L, VG

Peruna-kaurapaistos

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia
1 h 15 min L, GL, VG, K

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia

Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa
3 h 30 min GL, VG, K

Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa