Ainesosat
annosta
Ohjeet
Ryöppää oliivit kahteen kertaan ja kuivata yön yli. Aja kutterissa rouheeksi.
Valmista sitruunavinegretti: kiehauta sitruunamehu ja kuoret, balsamico, sokeri ja suola vinegretin pohjaksi. Sekoita joukkoon rypsiöljyä niin, että pohjaa on 1 osa ja rypsiöljyä 2 osaa.
Leikkaa sellereistä juuriosaa vähemmäksi ja pese hyvin. Kääri selleri folioon. Kypsennä uunissa 180°C kunnes sisälämpö 85°C. Jäähdytä, kuori ja paloittele. Ennen esillelaittoa, friteeraa selleripalat tai voitele öljyllä ja paahda 180-asteisessa uunissa n. 5 min.
Kypsennä kauranjyvät ohjeen mukaan. Paista kypsät jyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla.
Viipaloi kesäkurpitsat, ripottele leikkauspinnoille kokonaisia kuminansiemeniä ja paista öljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Laita tarjolle. Käytä koristeluun kuivattuja karpaloita, salaatin versoja ja yrttejä.