Ainesosat
Ainesosat
sämpylää
Ohjeet
Mittaa yleiskoneen kulhoon maito, kananmunat, suola ja hiiva. Liota hiiva.
Lisää joukkoon Myllärin Munkki- ja Pulla Aines. Aloita taikinan vaivaaminen. Vaivaa 10 minuuttia.
Lisää taikinan joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia.
Anna taikinan kohota 10 minuuttia peitettynä. Jaa taikina 100-120 g paloiksi. Pyöritä sämpylöiksi.
Anna kohota peitettynä alla 10 minuuttia. Muotoile käsin pitkulaisiksi, tai käytä kaulinta apuna. Kaulitse sämpylä, rullaa sämpylä ja muotoile.
Kohota sämpylöitä 45-60 minuuttia peitettynä. Voitele kananmunalla ennen paistoa.
Paista 180 C asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes kullanruskeita ja kypsiä.