Kannamme vastuumme joka päivä

Lähipelloilla ympäristöä kunnioittaen kasvatettu ja vastuullisesti jalostettu suomalainen vilja on valinta, jonka me Helsingin Myllyllä olemme tehneet. Työtä vastuullisuuden eteen on tehty jo vuosikymmeniä – ja tehdään joka päivä.

Viljellään vastuullisesti

Päätimme jo vuonna 1997 panostaa vahvasti luomutuotantoon. Nykyään olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja, ja noin kolmasosa tuotteistamme on luomua. Vaikka tehoviljelystä ei ruoantuotannon turvaamiseksi voida kokonaan luopua, uskomme ja toivomme luomuviljelyn kasvavan entisestään. Maaperän köyhtyminen ja hyönteiskato luovat merkittäviä uhkia ruoantuotannolle ja siksi maatalouteen on kehitettävä menetelmiä, joilla tämä kehitys saadaan pysähtymään. Vuonna 2021 käynnistimme ympäristö- ja vastuullisuusviljelyohjelman yhdessä sopimusviljelijöidemme kanssa.

Valmistetaan hiilineutraalisti

Vuodesta 2010 lähtien Helsingin Myllyn tuotantolaitoksilla on käytetty vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa energiaa. Vuodesta 2013 Vaasan Myllyn oma biovoimalaitos on valmistanut tuotantolaitoksen tarvitseman lämpöenergian tuotannossa syntyvästä kaurakuorijätteestä. Myllyprosessissa ei käytetä juuri lainkaan vettä. Hiilijalanjäljen laskennan aloitimme vuonna 2020. Olemme Suomen ensimmäinen hiilijalanjälkensä hyvittänyt mylly. Oma toimintamme on hiilineutraalia (Scope 1+2 päästöt).

Kaikki pakkauksemme valmistetaan kierrätettävästä materiaalista, ja kuluttajapakkauksissa on selkeät ohjeet niiden kierrättämiseksi. Olemme korvanneet myyntierien pakkaamiseen käytettäviä kutistemuovipakkauksia kartonkisilla, ja sitoudumme vähentämään muovin käyttöä edelleen. Käytämme pakkausten painatuksessa vähemmän ympäristöä kuormittavaa EGP-painatusmenetelmää.

Vastuullista kauraa
Vastuullista kauraa
Vastuullista kauraa

Tehdään porukalla

Neljännen sukupolven perheyrityksenä meille on tärkeää katsoa pitkälle tulevaan ja luoda kestävää hyvää ympärillemme. Jatkuvuus, yhdessä tekeminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja yrityksessämme.

Työllistämme yhteensä noin 100 ihmistä tuotantolaitoksillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa. Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on 90-vuotiaan perheyrityksemme kivijalka. Olemme onnekkaita, että olemme saaneet ammattitaitoisia, omistautuneita ja mukavia työkavereita tekemään ja myymään laadukasta ruokaa suomalaisille kuluttajille!

Sinua voisi myös kiinnostaa

Emme vie tuotteitamme Venäjälle
Vastuullisuus 25.05.2022

Emme vie tuotteitamme Venäjälle

Venäjän hyökättyä Ukrainaan päätimme, että emme vie tuotteitamme Venäjälle. Viimeinen toimituksemme Venäjälle lähti 17.2.2022. Lue lisää

Hiilineutraalisti jo vuodesta 2020
Vastuullisuus 08.12.2023

Hiilineutraalisti jo vuodesta 2020

Tästä voimme olla syystäkin ylpeitä. Olemme Suomen ensimmäinen hiilijalanjälkensä kumonnut mylly. Oma toimintamme on hiilineutraalia. Lue lisää