Ainesosat
pulla
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja suola. Lisää jauhot seokseen vähitellen hyvin vaivaten (käsin tai yleiskoneella).
Jaa pehmennyt rasva nokareiksi ja lisää taikinaan alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.
Sekoita täytteen aineksista pehmeä rasva, tuorejuusto, tomusokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi vaahdoksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse noin 0,3 cm paksuiseksi levyksi. Levitä vaniljatäyte osalle taikinalevyä. Ripottele vaniljan pinnalle kaneli. Rullaa taikinalevy rullalle aloittaen täytereunasta niin, että täytteetön kerros jää uloimmas. Painele rullaa keskeltä hieman ennen kuin leikkaat noin 3-4 cm:n levyisiksi paloiksi. Kääntele palat pellille täyte ylöspäin tähden muotoon ja muotoile palojen päitä terävämmäksi puristamalla. Laita n. 8-10 palaa yhteen tähteen.
Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria, rouhittua pähkinää tai mantelilastuja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lusikoi paiston jälkeen tähden keskelle esim. omenahilloa tai luumumarmeladia, ripottele päälle tomusokeria.