Myllärin by Helsinki Mills

Omenapiirakka kaura-valkosuklaa­kuorrutteella

Voit käyttää tässä happamiakin omenoita. Valkosuklaa tuo makeutta piirakkaan.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

piirakka

Piirakkapohja

150 g laktoositonta voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl piimää
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Vuoan voiteluun

1 rkl laktoositonta voita sulatettuna

Täyte

5 kpl omenaa
1 rkl sitruunanmehua

Pinnalle

75 g laktoositonta voita huoneenlämpöisenä
50 g valkosuklaata
75 g fariinisokeria

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  2. Sulata rasva kattilassa. Lisää fariinisokeri, kauraleseet ja piimä. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut ensin leivinjauheen ja vaniljasokerin. Sekoita tasaiseksi, pehmeäksi ja lusikoitavaksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja leivitä kauraleseillä. Levitä taikina vuokaan.

  3. Lohko omenat ja puristele päälle sitruunamehua, jotta lohkot eivät tummu. Asettele lohkot kauniisti taikinapohjalle.

  4. Sulata pinnalle tuleva rasva kattilassa. Ota lämpö pois liedeltä, sekoita paloiteltu valkosuklaa ja sokeri joukkoon ja anna sulaa hetki. Sekoita vielä kaurahiutaleet mukaan. Levitä seos omenien päälle.

  5. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia kauniin väriseksi. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ostoslistalle

Vinkit

Todellinen valkosuklaan ystävä lisää sitä myös pohjataikinaan: korvaa puolet taikinan rasvasta vastaavalla määrällä valkosuklaata. Sulata se kuuman voin tai margariinin joukkoon.

Saat piirakasta gluteenittoman, kun käytät vehnäjauhojen tilalla Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa jauhoseosta sekä Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä ja -hiutaleita.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,5 g
Proteiini
2,7 g
Energia
185,1 kcal
Hiilihydraatit
16,3 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Suola
0,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Puolukka-porkkanapiirakat
1 h L, VG, K

Puolukka-porkkanapiirakat

Mutakakku
40 min L, VG

Mutakakku

Myllärin mantelipullat
1 h 20 min L, VG

Myllärin mantelipullat