Ainesosat
piirakkaa
Ohjeet
Valmista täyte. Kuori 600 grammaa porkkanoita ja keitä kypsäksi. Kaada keitinliemi pois ja jäähdytä. Lisää joukkoon 3 dl puolukoita. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon 0,5 dl sokeria, 1 tl suolaa ja 1 rkl perunajauhoja. Sekoita tasaiseksi.
Valmista piirakkataikina. Mittaa kulhoon 1 dl kylmää vettä. Lisää 0,5 tl suolaa ja sekoita hyvin. Lisää 1,5 dl Myllärin Ruisjauhoa sekä 1,5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa. Alusta hyvin.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan. Painele osat pyöreiksi, litteiksi kakkaroiksi ruisjauhoa apuna käyttäen.
Kaada leivontapöydälle pari desiä ruisjauhoa ja kaulitse kakkarat yksitellen piirakkapulikalla piirakan kuoreksi. Pinoa kuoret päällekkäin ja jätä tekeytymään kulhon alle noin 15 minuutiksi.
Levitä jäähtynyt täyte kuorien päälle ja rypytä piirakat pyöreään muotoon.
Paista 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. Voitele piirakoiden reunat voisulalla heti paiston jälkeen.
Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tuorejuusto, vaniljakreemijauhe sekä 2 rkl puolukoita. Siivilöi mukaan tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
Siirrä kuorrute pursotuspussiin ja kuorruta jäähtyneet piirakat. Koristele vielä halutessasi puolukoilla ja esimerkiksi syötävillä kukilla tai sitruunamelissalla.
Kokeile täytteessä porkkanan sijaan omenaa tai kesäkurpitsaa.