Myllärin by Helsinki Mills

Puolukka-porkkanapiirakat

Puolukka ja porkkana tuovat raikkaan täytteen näihin herkkuihin.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
15 min
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

15

piirakkaa

Taikina

1 dl vettä
1 ½ dl Myllärin Ruisjauhoa
½ tl suolaa

Täyte

600 g porkkanaa
3 dl puolukoita
½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl perunajauhoja

Kuorrute

200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl puolukoita

Lisäksi

50 g laktoositonta voita voiteluun

Ohjeet

  1. Valmista täyte. Kuori 600 grammaa porkkanoita ja keitä kypsäksi. Kaada keitinliemi pois ja jäähdytä. Lisää joukkoon 3 dl puolukoita. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon 0,5 dl sokeria, 1 tl suolaa ja 1 rkl perunajauhoja. Sekoita tasaiseksi.

  2. Valmista piirakkataikina. Mittaa kulhoon 1 dl kylmää vettä. Lisää 0,5 tl suolaa ja sekoita hyvin. Lisää 1,5 dl Myllärin Ruisjauhoa sekä 1,5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa. Alusta hyvin.

  3. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan. Painele osat pyöreiksi, litteiksi kakkaroiksi ruisjauhoa apuna käyttäen.

  4. Kaada leivontapöydälle pari desiä ruisjauhoa ja kaulitse kakkarat yksitellen piirakkapulikalla piirakan kuoreksi. Pinoa kuoret päällekkäin ja jätä tekeytymään kulhon alle noin 15 minuutiksi.

  5. Levitä jäähtynyt täyte kuorien päälle ja rypytä piirakat pyöreään muotoon.

  6. Paista 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. Voitele piirakoiden reunat voisulalla heti paiston jälkeen.

  7. Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tuorejuusto, vaniljakreemijauhe sekä 2 rkl puolukoita. Siivilöi mukaan tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.

  8. Siirrä kuorrute pursotuspussiin ja kuorruta jäähtyneet piirakat. Koristele vielä halutessasi puolukoilla ja esimerkiksi syötävillä kukilla tai sitruunamelissalla.

Ostoslistalle

Vinkit

Kokeile täytteessä porkkanan sijaan omenaa tai kesäkurpitsaa.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,7 g
Proteiini
2,9 g
Energia
129,3 kcal
Hiilihydraatit
20,0 g
Rasva
5,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin Myslimuffinssit
40 min L, VG

Myllärin Myslimuffinssit

Gluteenittomat Mokkapalat
1 h 30 min L, GL, VG

Gluteenittomat Mokkapalat

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Financier - Mantelileivos
45 min L, VG

Financier - Mantelileivos