Myllärin by Helsinki Mills

Suolaiset Gluteenittomat Letut Kauratäytteellä

Suolaiset Myllärin Pitkäjyväisellä Kauralla ja kasvisjauhiksella tai jauhelihalla täytetyt letut maistuvat ravitsevaksi lounaaksi tai päivälliseksi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

hengelle

Letut

3 ½ dl maitoa
1 rkl provencale-yrttiseosta

Kauratäyte

300 g kasvisjauhista
1 tl sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
varsiparsakaalia
herneitä
tomaattia
tuoreita yrttejä

Jogurttikastike

200 g turkkilaista jugurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl juustokuminaa
1 juoksevaa Hunaja
½ tl suolaa

Ohjeet

  1. Sekoita lettu- ja vohvelijauhot yhteen nesteen, suolan ja silputtujen yrttien kanssa. Paista lettuja pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita. Käytä n. 1 dl taikinaa per lettu.

  2. Paista kasvisjauhis tai jauheliha öljyssä. Yhdistä lopuksi pannulla jauhis tai jauheliha ja kypsä pitkäjyväinen kaura. Lisää joukkoon 1 tl sipulijauhetta ja sekoita tasaiseksi.

  3. Paista varsiparsakaaleja kevyesti öljyssä.

  4. Sekoita yhteen jogurttikastikkeen ainekset.

  5. Tarjoile letut lämpimänä kaura-jauhis/jauhelijatäytteen, kasvisten ja jogurttikastikkeen kera.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,2 g
Proteiini
9,4 g
Energia
193,1 kcal
Hiilihydraatit
24,6 g
Rasva
5,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine
1 h 20 min L

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Munakoiso-kaurabowl
1 h

Munakoiso-kaurabowl