Myllärin by Helsinki Mills

Munakoiso-kaurabowl

Trendikäs bowl syntyy kaurasta ja munakoisosta.

Bowlit ovat loistavaa hävikkiruokaa. Voit käyttää annokseen viikon aikana kertyneitä tähteitä ja maustaa mielesi mukaan. Kaurapohjainen bowl-annos on myös loistava ja täyttävä, terveellinen mukaan otettava lounas kiireiseen päivään.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

Ainekset

½ munakoiso
1 tl suolaa
mustapippuria
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
1 tl oliiviöljyä

Jogurttikastike

200 g turkkilaista jugurttia
korianteria
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa

Ohjeet

Valmistusohje

  1. Viipaloi munakoiso viipaleiksi pituussuunnassa.

    Laita viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, mausta suolalla ja pippurilla ja voitele oliiviöljyllä.

    Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen käännä viipaleet ja jatka paahtoa toiset 10 minuuttia.

  2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio, lisää kaurajyvät kiehuvan liemeen ja keitä noin 25 minuuttia. Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoita kunnolla.

Yrttijogurtti

  1. Mittaa jogurtti kulhoon.

    Hienonna korianteri ja lisää jogurtin joukkoon. Lisää hunaja ja mausta suolalla sekä limen mehulla.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
3,2 g
Energia
107,3 kcal
Hiilihydraatit
12,3 g
Rasva
4,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Punajuuri-kaurapiirakka
1 h VG

Punajuuri-kaurapiirakka

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat