Myllärin by Helsinki Mills

Sitruunainen kauratto ja kylmäsavulohta

Sitruuna raikastaa kauran, parmesaanijuusto ja tuorejuusto tekevät siitä täyteläisen. Savulohen herkullisuus kruunaa tämän annoksen!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

1 kpl keltasipulia hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl oliiviöljyä
1 l vettä
100 g mascarponejuustoa
2 kpl sitruunaa kuori raastettuna ja mehut puristettuna
50 g parmesanjuustoa raasteena
200 g kylmäsavulohta viipaloituna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Ohjeet

  1. Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, sipuli, valkosipuli ja Myllärin Gluteeniton Pitkäjyväinen Kaura. Kuullota pari minuuttia.

  2. Lisää joukkoon vesi ja tiputa lämpöä liedellä. Kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä, jos kauratto alkaa saostumaan liikaa.

  3. Kauran ollessa kypsää, lisää joukkoon sitruunanmehu ja -kuori, sekä mascarponejuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  4. Lisää lopuksi parmesaanijuusto. Tarkista maku. Tarjoile kylmäsavustetun lohen kanssa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,7 g
Proteiini
5,5 g
Energia
127,2 kcal
Hiilihydraatit
8,8 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Suola
1,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine
1 h 20 min L

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Myllärin Mango-kaurasalaatti
35 min L, VG, V

Myllärin Mango-kaurasalaatti