Myllärin by Helsinki Mills

Porkkanakakku

Porkkanaa ja kakkua. Porkkanakakku!

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
Ladataan...

Ainesosat

1

pellillinen

Porkkanakakku

500 g porkkanaa raastettuna
4 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 ½ dl rypsiöljyä
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä jauhettua
1 tl kardemummaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Päällinen

400 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 dl mantelilastuja paahdettuna

Ohjeet

  1. Vaahdota kananmunat sokerin ja vanilliinisokerin kanssa. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja mausteet. 

  2. Jatka sekoittamista ja lisää öljy ohuena nauhana joukkoon.

  3. Sekita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää taikinan joukkoon.

  4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille, tai uunivuokaan. Riippuen, minkä paksuista kakkua haluat. Paista 160 C asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, niin jatka kypsentämistä. Jäähdytä kakku.

  5. Valmista päällinen laittamalla tuorejuusto ja tomusokeri isoon kulhoon. Vaahdota kerma erillisessä astiassa ja nostele joukkoon. Levitä päällistä porkkanakakun päälle. Ripottele päälle lopuksi mantelilastuja. 

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,0 g
Proteiini
1,9 g
Energia
265,9 kcal
Hiilihydraatit
20,7 g
Rasva
19,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,8 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Mutakakku
40 min L, VG

Mutakakku

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road