Pehmeä ja mehevä porkkanakakku on kahvipöydän klassikko. Porkkanakakku on takuuvarma suosikki, jossa yhdistyvät mehevä taikina, mausteinen maku ja raikas tuorejuustokuorrute.
Tämä helppo ja herkullinen resepti valmistuu kätevästi Myllärin vehnäjauhoista ja sopii täydellisesti viikonlopun kahvihetkiin tai juhlapöydän kruunuksi. Leivo perinteinen porkkanapiirakka, joka hurmaa jokaisella suupalalla!
Ainesosat
pellillinen
Ohjeet
Vaahdota kananmunat sokerin ja vanilliinisokerin kanssa. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja mausteet.
Jatka sekoittamista ja lisää öljy ohuena nauhana joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää taikinan joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille, tai uunivuokaan. Riippuen, minkä paksuista kakkua haluat. Paista 160 C asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, niin jatka kypsentämistä. Jäähdytä kakku.
Valmista päällinen laittamalla tuorejuusto ja tomusokeri isoon kulhoon. Vaahdota kerma erillisessä astiassa ja nostele joukkoon. Levitä päällistä porkkanakakun päälle. Ripottele päälle lopuksi mantelilastuja.