Myllärin by Helsinki Mills

Punajuuri-kaurapiirakka

Herkullisen mehevät välipala- tai illanistujaistarjottavat valmistat helposti valmiista lehtitaikinasta ja valmiista kasvis-kauraseoksesta valmistetusta täytteestä.

Mikäli haluat valmistaa gluteenitonta piirasta, valitse gluteeniton lehtitaikinalevy.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

annospalaa

Ainekset

500 g lehtitaikinaa
5 dl punajuurimehua
2 ½ dl vettä
½ tl rosmariinia
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta

Voiteluun

1 kananmuna

Ohjeet

  1. Anna lehtitaikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Mittaa ateria-aines, punajuurimehu ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen. Lisää kuivattu rosmariini ja halutessasi suolaa. Keitä, kunnes neste on imeytynyt.

  3. Lisää joukkoon rikotut kananmunat, juustoraaste ja mustapippuria maun mukaan.

  4. Kaulitse sulanut lehtitaikina kahdeksi yhtä suureksi levyksi ja nosta toinen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä täyte lehtitaikinalevylle lähes reunoja myöten.

  5. Nosta päälle toinen samankokoiseksi kaulittu levy ja taita reunat piiloon. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla.

  6. Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

  7. Leikkaa paloiksi ja nosta tarjolle.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,2 g
Proteiini
5,4 g
Energia
210,4 kcal
Hiilihydraatit
21,7 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin Suppilovahveropiirakka
55 min L

Myllärin Suppilovahveropiirakka

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat