Ainesosat
Ainesosat
leipää
Ohjeet
Valmista leipätaikina. Mittaa kulhoon puoli litraa kädenlämpöistä vettä sekä 25 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, sokeri ja ruokaöljy. Sekoita.
Lisää nesteen joukkoon 8 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja sekä 5 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja. Alusta napakka taikina. Kohota hyvin.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa viiteen osaan. Leivo paloista isoja pyöreitä ja tasapintaisia sämpylöitä. Siirrä sämpylät leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle. Peitä sämpylät leivinliinalla. Kohota hyvin.
Paista 220 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Älä peitä vaan anna jäähtyä avoimena. Näin leivän kuori säilyy kovana ja keitto pysyy hyvin leivän sisällä.
Leikkaa jäähtyneistä leivistä hattu pois niin, että kohdistat veitsen leivän keskiosaa kohti. Koverra haarukalla leivästä sisus pois.
Paahda leivän sisus kuumalla pannulla öljyssä tai voissa.
Tarjoile perinteisen tšekkiläisen bramboračkan, eli perunasta ja sienistä tehdyn keiton kanssa. Ripottele paahdetut leivän murut keiton päälle.