Myllärin by Helsinki Mills

Leipäkuori ja Bramboračka-keitto

Herkkuleipää ja herkkukeittoa.

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

5

leipää

5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Valmista leipätaikina. Mittaa kulhoon puoli litraa kädenlämpöistä vettä sekä 25 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, sokeri ja ruokaöljy. Sekoita.

  2. Lisää nesteen joukkoon 8 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja sekä 5 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja. Alusta napakka taikina. Kohota hyvin.

  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa viiteen osaan. Leivo paloista isoja pyöreitä ja tasapintaisia sämpylöitä. Siirrä sämpylät leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle. Peitä sämpylät leivinliinalla. Kohota hyvin.

  4. Paista 220 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Älä peitä vaan anna jäähtyä avoimena. Näin leivän kuori säilyy kovana ja keitto pysyy hyvin leivän sisällä.

  5. Leikkaa jäähtyneistä leivistä hattu pois niin, että kohdistat veitsen leivän keskiosaa kohti. Koverra haarukalla leivästä sisus pois.

    Paahda leivän sisus kuumalla pannulla öljyssä tai voissa.

  6. Tarjoile perinteisen tšekkiläisen bramboračkan, eli perunasta ja sienistä tehdyn keiton kanssa. Ripottele paahdetut leivän murut keiton päälle.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,3 g
Proteiini
0,6 g
Energia
78,2 kcal
Hiilihydraatit
2,1 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
0,4 g
Suola
2,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä

Juureskauratto
35 min L, K

Juureskauratto

Kaura-perunaröstit, haudutettua kirjolohta ja hollandaise­kastiketta
1 h 30 min L, GL

Kaura-perunaröstit, haudutettua kirjolohta ja hollandaise­kastiketta

Juustokakku marjamelballa
23 h 30 min GL

Juustokakku marjamelballa