Myllärin by Helsinki Mills

Kauranäkkäri

Älä missään nimessä heitä keitettyjä kauranjyviä kanoille! Tässä herkullinen näkkäriresepti, joka ei kauaa kaapissa viihdy.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

3

pellillistä

2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl vettä

Ohjeet

  1. Mittaa kaikki ainekset paitsi vesi ja pellavansiemenet kulhoon. Sekoita.

  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada muiden ainesten joukkoon. Sekoita.

  3. Jaa taikina kolmelle leivinpaperille. Aseta taikinan päälle leivinpaperi ja kaulitse kaulimella ohueksi. Ripottele pellavansiemenet näkkärien päälle.

  4. Paista 170 C asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kunnes näkkäri on rapeaa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
6,0 g
Proteiini
7,9 g
Energia
263,4 kcal
Hiilihydraatit
34,2 g
Rasva
9,1 g
Tyydyttynyt rasva
1,0 g
Suola
1,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Sämpylät Mestarin Myslistä
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Sämpylät Mestarin Myslistä

Kaurahiutalesämpylät
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Kaurahiutalesämpylät

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä