Myllärin by Helsinki Mills

Hurjan Viljaiset Patongit

Patongit voit täyttää lempitäytteilläsi, syödä heti tai vaikka ottaa piknikille!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

patonkia

Patongit

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Täytteet

300 g briejuustoa siivutettuna
100 g mansikoita siivutettuna
50 g rucolaa

Ohjeet

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Liuota hiiva veteen ja lisää joukkoon suola.

  2. Lisää 12-13 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljaisia Sämpyläjauhoja. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.  Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa vaivaamisen aikana.

  3. Kohota taikinaa 30 minuuttia liinan alla.

  4.  Leivo patongeiksi uunipellille.

  5. Kohota liinan alla sämpylöitä 30 minuuttia.

  6. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

  7. Anna patonkien jäähtyä ennen täyttämistä. Halkaise patongit ja asettele patonkien sisään mansikoita ja briejuustoa. Lisää lopuksi päälle rucolaa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,3 g
Proteiini
8,6 g
Energia
242,0 kcal
Hiilihydraatit
29,7 g
Rasva
9,0 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä