Ainesosat
Ohjeet
Kurpitsapyre
Kuori ja pilko kurpitsat sekä valkosipulit ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä.
Kypsennä 160 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Varo, ettei mene tummaksi.
Lämmitä kerma ja voi kattilassa.
Laita paahdetut kurpitsat tehosekoittimeen, lisää kerma-voi-seos ja sekoita tasaiseksi.
Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla. Siirrä sivuun odottamaan.
Risotto
Huuhtele kaurajyviä kylmän veden alla hetki.
Kuumenna kasvisliemi (vesi + kasvisliemikuutio) omassa kattilassaan.
Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi ja freesaa voissa kattilassa.
Lisää kattilaan kaurajyvät koko ajan sekoittaen ja ala lisäämään kuumennettua kasvislientä noin 2 dl kerrallaan (anna kasvisliemen imeytyä lisäyksien välissä ).
Lisää risottoon kurpitsapyre ja jatka risoton kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes suutuntuma on pehmennyt, mutta kuitenkin kiinteä.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lopuksi lisää joukkoon pari voinokaretta ja raastettu parmesaani.
Siirrä risotto tarjoilulautasille ja koristele persiljalla ja raastetulla parmesanilla.
Kaura on loistava valinta risottoon, sillä sen kypsentäminen ei ole niin sekuntipeliä kuin perinteisen risottoriisin. Risotto sopii hyvin sellaisenaan hieman kevyempään ruokailuun, tai tarjoile lisukkeena esimerkiksi paahdetun kanan tai merenelävien kanssa. Tee huoletta risottoa kerralla isompi määrä, ja valmista ylijääneestä risotosta seuraavana päivänä herkulliset friteeratut kaurapallot!