Myllärin by Helsinki Mills

Kaura-kukkakaalikeitto

Thaimaalainen currykeitto saa ripauksen kotimaisuutta kaurasta.

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton
Ladataan...

Ainesosat

4

henkilöä

Paahdettu kukkakaali

2 kukkakaalia (600-800 g)
50 g huoneenlämpöistä voita
2 tl suolaa

Keittopohja

2 rkl rypsiöljyä
1 rkl keltaista currytahnaa
2 sitruunanruohoa murskattuna
2 kpl keltasipulia hienonnettuna
2 porkkanaa kuutoituna
400 g kookosmaitoa
6 dl vettä
2 paksoita suikaloituna

Ohjeet

  1. Valmista ensin paahdettu kukkakaali. Poista kukkakaaleista isoimmat lehdet. Hiero kukkakaalien nuppuihin huoneenlämpöinen voi. Ripottele suola kukkakaalien pintaan tasaisesti.

  2. Laita kukkakaalit uunivuokaan. Paista kukkakaaleja 165 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kukkakaalit ovat kullanruskeita.

  3. Anna hieman jäähtyä ja irrota paahdetut nuput. Laita nuput sivuun odottamaan tarjoilua.

  4. Valmista keittopohja isossa kattilassa. Lisää kattilaan rypsiöljy, currytahna ja Myllärin Pitkäjyväinen Kaura. Kuullota hetki. Lisää joukkoon keltasipulit ja porkkanat. Kuullota vielä pari minuuttia.

  5. Lisää joukkoon kookosmaito ja vesi. Kuumenna ja kypsennä kaura ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää valmiin keiton joukkoon viipaloitu paksoi. Tarjoilua varten ripottele keiton pinnalle paahdettua kukkakaalia.

Ostoslistalle

Vinkit

Vinkki! Paahdettu kukkakaali toimii sellaisenaan monien ruokien lisukkeena ja jopa pääraaka-aineena!

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,4 g
Proteiini
2,5 g
Energia
162,1 kcal
Hiilihydraatit
8,1 g
Rasva
13,2 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Juureskauratto
35 min L, K

Juureskauratto

Kauraminestrone
50 min L, VG, M, K, V

Kauraminestrone

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla

Kaura-kurpitsarisotto
1 h L, VG, K

Kaura-kurpitsarisotto