Myllärin by Helsinki Mills

Kasvis-kaurasushit

Kaura taipuu sushiinkin mainiosti!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

henkilöä

Sushipohja

7 dl vettä
1 rkl sushiviinietikkaa
½ tl sokeria
1 tl suolaa
200 g pakaste herneitä
1 sipuli hienonnettuna
30 g laktoositonta voita
½ dl kuohukermaa
½ dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vettä
2 kurkkua
50 g lehtikaalia
5 dl rypsiöljyä

Sushi 1 Pikkelöity kurkku ja paahdettu porkkana

25 g lehtikaalia
20 g kurkkua
20 g porkkanaa
10 g laktoositonta voita
½ tl suolaa

Sushi 2 Avokadoa ja lehtikaalta

2 kpl avokadoa
25 g lehtikaalia

Ohjeet

Aloita valmistamalla hernepyree

  1. Laita herneet, kuullotetut sipulit ja kerma blenderin kulhoon ja soseuta sileäksi. Ota pois kulhosta ja mausta suolalla. Laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilassa kypsäksi. Lisää kerma ja kiehauta

  3. Laita herneet, kuullotetut sipulit ja kerma blenderin kulhoon ja soseuta sileäksi. Ota pois kulhosta ja mausta suolalla. Laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan.

jatka sitten sushiohjan valmistukseen

  1. Aloita mittaamalla kaurajyvät siivilään. Huuhtele niitä juoksevan kylmän veden alla ja laita sen jälkeen kattilaan ja peitä kylmällä vedellä, anna seistä noin 1 tunnin ajan ja siivilöi vesi pois kattilasta.

  2. Lisää kattilaan kauran päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt kauraan. Älä sekoita keittämisen aikana. Ota kattila pois liedeltä.

  3. Levitä kaurapohja laakean astian pohjalle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Ota kaurapohjasta 250 g erilliseen astiaan. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja sekoita kauran joukkoon. Sekoita joukkoon myös 70 grammaa hernepyrettä.

jatka valmistamalla pikkelöity kurkku

  1. Valmista pikkeliliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauttamalla seos niin, että sokeri sulaa. Jäähdytä.

  2. Kuori kurkku niin, että vihreää osaa jää kuitenkin vähän näkyviin.

  3. Viipaloi kurkut pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi mandoliinia apuna käyttäen.

    Kaada pikkeliliemi päälle ja anna olla liemessä noin 5 minuuttia.

Kurkku- ja porkkanatikut

  1. Leikkaa kurkut ja porkkanat pitkiksi ohuiksi tikuiksi. Paista porkkanasuikaleet nopeasti voissa pannulla, mausta suolalla ja nosta sivuun odottamaan sushin kokoamista.

Sushi 1 kokoaminen

  1. Asettele valutetut pikkelöidyt kurkkuviipaleet sushimaton päälle hieman limittäin.

  2. Levitä ohut kerros kauraa 2/3 osaan arkkia.

  3. Asettele pitkiksi suikaloidut kurkut ja porkkanat kauralevyn päälle pitkittäin.

    Kääri tiukalle rullalle.

  4. Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.

Sushi 2 kokoaminen

  1. Halkaise ja kuori avokadot. Leikkaa pituussuunnassa avokadosta viipaleita.

  2. Levitä ohut kerros kauraa sushimaton päälle.

  3. Levitä ryöpätty lehtikaali maton keskelle.

    Kääri tiukalle rullalle.

  4. Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.

  5. Nosta avocadoviipaleet sushien päälle.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
2,9 g
Energia
282,3 kcal
Hiilihydraatit
14,0 g
Rasva
23,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)
1 h 10 min L, GL

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)