Ainesosat
henkilöä
Ohjeet
Aloita valmistamalla hernepyree
Laita herneet, kuullotetut sipulit ja kerma blenderin kulhoon ja soseuta sileäksi. Ota pois kulhosta ja mausta suolalla. Laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilassa kypsäksi. Lisää kerma ja kiehauta
Laita herneet, kuullotetut sipulit ja kerma blenderin kulhoon ja soseuta sileäksi. Ota pois kulhosta ja mausta suolalla. Laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan.
jatka sitten sushiohjan valmistukseen
Aloita mittaamalla kaurajyvät siivilään. Huuhtele niitä juoksevan kylmän veden alla ja laita sen jälkeen kattilaan ja peitä kylmällä vedellä, anna seistä noin 1 tunnin ajan ja siivilöi vesi pois kattilasta.
Lisää kattilaan kauran päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt kauraan. Älä sekoita keittämisen aikana. Ota kattila pois liedeltä.
Levitä kaurapohja laakean astian pohjalle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Ota kaurapohjasta 250 g erilliseen astiaan. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja sekoita kauran joukkoon. Sekoita joukkoon myös 70 grammaa hernepyrettä.
jatka valmistamalla pikkelöity kurkku
Valmista pikkeliliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauttamalla seos niin, että sokeri sulaa. Jäähdytä.
Kuori kurkku niin, että vihreää osaa jää kuitenkin vähän näkyviin.
Viipaloi kurkut pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi mandoliinia apuna käyttäen.
Kaada pikkeliliemi päälle ja anna olla liemessä noin 5 minuuttia.
Kurkku- ja porkkanatikut
Leikkaa kurkut ja porkkanat pitkiksi ohuiksi tikuiksi. Paista porkkanasuikaleet nopeasti voissa pannulla, mausta suolalla ja nosta sivuun odottamaan sushin kokoamista.
Sushi 1 kokoaminen
Asettele valutetut pikkelöidyt kurkkuviipaleet sushimaton päälle hieman limittäin.
Levitä ohut kerros kauraa 2/3 osaan arkkia.
Asettele pitkiksi suikaloidut kurkut ja porkkanat kauralevyn päälle pitkittäin.
Kääri tiukalle rullalle.
Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.
Sushi 2 kokoaminen
Halkaise ja kuori avokadot. Leikkaa pituussuunnassa avokadosta viipaleita.
Levitä ohut kerros kauraa sushimaton päälle.
Levitä ryöpätty lehtikaali maton keskelle.
Kääri tiukalle rullalle.
Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.
Nosta avocadoviipaleet sushien päälle.