Ainesosat
kaalikäärylettä
Ohjeet
Leikkaa keräkaalista kanta. Laita kaali isoon kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että kaali peittyy kokonaan. Lisää suola ja keitä, kunnes kaali tuntuu kypsältä. Ota keitinvesi talteen. Jäähdytä hetki ja irrota kaalinlehdet. Hienonna pienimmät kaalinlehdet ja jätä sivuun odottamaan.
Kiehauta vesi ja murenna joukkoon kasvis- tai lihaliemikuutio. Lisää Villikaura ja keitä kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja kauranjyvät ovat kypsiä (n. 20 minuuttia).
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi tai rypsiöljy pannulla ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Lisää hienonnetut kaalinlehdet ja 2 dl kaalin keitinvettä. Lisää joukkoon kypsät kaurajyvät. Tarkista maku.
Levitä kaalinlehdet yksi kerrallaan työlaudalle ja leikkaa paksua lehtiruotia veitsellä hieman matalammaksi. Laita kaalinlehdelle kekoon kaksi ruokalusikallista täytettä. Käännä lehti rullalle siten, että ensimmäisen kierroksen jälkeen käännät reunat keskelle. Laita saumapuoli alaspäin uunivuokaan vieretysten.
Kypsennä 175 asteessa 50-60 minuuttia kunnes pinta on kauniin värinen. Sekoita siirappi kaalin keitinveteen ja valele sillä kääryleitä usein paiston aikana.
Tarjoa seuraksi puolukkasurvosta tai puolukkahilloa