Myllärin by Helsinki Mills

Hedelmäiset Sämpylät

Gluteenitonta herkkua. Kokeileppa näitä vaikka suolaisen juuston kanssa.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 20 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 40 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

16

sämpylää

3 dl vettä
20 g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Valmista taikinajuuri sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, psyllium, suola, hunaja ja 1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta. Anna juuren seistä peitettynä huoneenlämmössä 20 minuuttia. 

  2. Lisää loput jauhoista, Myllärin Gluteeniton Karibia Mysli ja ruokaöljy taikinajuureen. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

  3. Kauli taikina noin kahden sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta sämpylän kokoisia paloja. Laita sämpylät kohoamaan liinan alle noin 40 minuutiksi. Paista 175 C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
4,3 g
Proteiini
5,6 g
Energia
251,4 kcal
Hiilihydraatit
40,2 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
0,8 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Valkosipulisolmut
30 min GL, VG, K

Gluteenittomat Valkosipulisolmut

Gluteeniton vuokaleipä
1 h 45 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton vuokaleipä

Pähkinäsämpylät
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Pähkinäsämpylät

Kaurainen Focaccia
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Kaurainen Focaccia