Ainesosat
Ainesosat
(1 pannullinen)
Ohjeet
Keitä Myllärin Gluteeniton Pitkäjyväinen Kaura ohjeen mukaan liemikuution kera.
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi.
Vispaa kulhossa kananmunat rikki ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pilko sipuli pieneksi ja kuullota uunin kestävällä, halkaisijaltaan n. 28 cm pannulla öljyssä muutama minuutti. Sekoita joukkoon keitetty kaura ja levitä kaura-sipuliseos tasaisesti pannun pohjalle.
Kaada kananmunaseoksesta pannulle reilun 1 dl verran ja levitä se tasaisesti kauran päälle. Painele kauraa lastalla pannun pohjaan ja paista keskilämmöllä pari minuuttia.
Kaada kauran päälle loput kananmunaseoksesta ja ripottele lopuksi juustoraaste. Anna paistua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Asettele päälle ohueksi viipaloidut tomaatit ja paista frittataa uunissa vielä n. 10-12 minuuttia tai kunnes frittata näyttää kypsältä. Frittata saa jäädä keskeltä pehmeäksi.
Tarjoa frittata tuoreen basilikan kera ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.