Myllärin perinteinen hiivaleipä

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
25 g voita tai margariinia
12 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja

 

Valmistusohje

Myllärin hiivaleipäohjeella leivot kolme perinteistä hiivaleipää. Samalla ohjeella syntyvät myös herkulliset sämpylät.

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan tai muovin alla 30–40 minuuttia.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo pyöreiksi tai pitkiksi leiviksi. Jauhota leivät ja kohota ne kunnolla uunipellillä liinan tai muovin alla. Pistele leivät tai leikkaa niiden pintaan viillot.
  4. Kostuta leipien pinnat vedellä juuri ennen paistamista.
  5. Paista 200–210 °C:ssa noin 25 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.