Ainekset
5 dl | vettä tai maitoa |
50 g | hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa |
2 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
25 g | voita tai margariinia |
12 dl | Myllärin Hiivaleipäjauhoja |

Valmistusohje
Reseptillä leivot kolme perinteistä hiivaleipää. Samalla ohjeella leivot myös herkulliset sämpylät.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan tai muovin alla 30–40 minuuttia.
Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo pyöreiksi tai pitkiksi leiviksi. Jauhota leivät ja kohota ne kunnolla uunipellillä liinan tai muovin alla. Pistele leivät tai leikkaa niiden pintaan viillot.
Kostuta leipien pinnat vedellä juuri ennen paistamista.
Paista 200–210 °C:ssa noin 25 minuuttia.