Ainekset
5 dl | vettä tai maitoa |
50 g | hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa |
2 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
25 g | voita tai margariinia |
12 dl | Myllärin Hiivaleipäjauhoja |

Valmistusohje
Myllärin hiivaleipäohjeella leivot kolme perinteistä hiivaleipää. Samalla ohjeella syntyvät myös herkulliset sämpylät.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan tai muovin alla 30–40 minuuttia.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo pyöreiksi tai pitkiksi leiviksi. Jauhota leivät ja kohota ne kunnolla uunipellillä liinan tai muovin alla. Pistele leivät tai leikkaa niiden pintaan viillot.
- Kostuta leipien pinnat vedellä juuri ennen paistamista.
- Paista 200–210 °C:ssa noin 25 minuuttia.