Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton vuokaleipä

Tämä leipä maistuu kaikille!

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

vuokaleipä

2 dl vettä
12 ½ g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 rkl rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Valmista taikinajuuri sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, psyllium, suola, hunaja ja 1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta. Anna juuren seistä peitettynä huoneenlämmössä 20 minuuttia. 

  2. Lisää loput jauhoista ja ruokaöljy taikinajuureen. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.

  3. Voitele leipävuoka ja painele taikina vuokaan, tai muotoile taikinasta puolipallo ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota taikinaa 30-40 minuuttia. Paista 160 C asteisessa uunissa 40-50 minuuttia, kunnes leipä on kypsä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,4 g
Proteiini
0,7 g
Energia
65,5 kcal
Hiilihydraatit
2,2 g
Rasva
5,5 g
Tyydyttynyt rasva
0,3 g
Suola
2,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Myllärin pehmeät sämpylät
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Myllärin pehmeät sämpylät

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä