Luonnonkalapiirakka

30-60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset

10 annosta

125 g voita
125 g rahkaa
2 dl Myllärin Luomu Leivontarkeita Vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
1 tl suolaa
100 g kotimaista luonnonkalasäilykettä
2 kpl kananmunaa
tilliä
voiteluun yksi kananmuna
Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan 3 dl vettä ja lisää joukkoon Myllärin Kaura Ateriajyvät. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

2. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja rahka tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasainen taikina.

3. Muotoile taikinasta suorakaide ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa hyvin suojattuna noin puoli tuntia.

4. Kaulitse kylmästä taikinasta yksi suorakaiteen muotoinen levy.

5. Leikkaa taikinasta veitsellä tai taikinapyörällä kuvaohjeen mukaiset palat pois.

6. Levitä suolalla maustettu ruokakaura levylle. Levitä päälle kerroksittain kala, viipaloitu tai murskattu kananmuna sekä silputtu tilli. Nosta levyn toinen puoli täytteiden päälle.

7. Voitele saumakohdat kananmunalla, käännä reunat päällekäin ja painele ne lopuksi haarukalla.

8. Leikkaa yli jääneistä paloista koristenauhoja piirakan päälle. Voitele piirakka kauttaaltaan ja asettele koristenauhat haluamallasi tavalla. Voitele vielä koristenauhat.

9. Paista 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

VINKKI! Lisää luonnonkalatäytteen joukkoon pari ruokalusikallista voisulaa ja täytteestä tulee entistäkin mehevämpää.

Myllärin luonnonkalapiirakan teko-ohje (pdf)

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.