Ainekset
0,5 dl | oliiviöljyä |
2,5 dl | Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa |
2 rkl | tomaattipyreetä |
2 kpl (n. 300 g) | porkkanaa leikattuna pieniksi paloiksi |
2 kpl | keltasipulia hienonnettuna |
2 kpl | valkosipulinkynsiä hienonnettuna |
1 l | tomaattimehua |
200 g | kirsikkatomaatteja puolitettuna |
200 g | pakasteherneitä |
1 rkl | sokeria |
2 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria rouhittuna |
1 ruukku | tuoretta ruohosipulia hienonnettuna |

Valmistusohje
Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, tomaattipyree, Myllärin Pitkäjyväinen Kaura, porkkana, keltasipuli ja valkosipuli. Kuullota pari minuuttia.
Lisää joukkoon tomaattimehu. Hauduttele miedolla lämmöllä kaura ja kasvikset kypsiksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Mausta keitto suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kuumenna keitto ennen tarjoilua ja lisää joukkoon pakasteherneet, kirsikkatomaatit ja tuore ruohosipuli.
Vinkki! Halutessasi voit lisätä kauraminestrone-keittoon alussa siivutettua pekonia tuomaan lihaisuutta keittoon. Voit myös lisätä kasvisproteiiniksi papuja joukkoon!