Kaura-perunaröstit, haudutettua kirjolohta ja hollandaisekastike (G)

30-60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset

n. 4 annosta

Kaura-perunarösti:
200 g (n. 2,5 dl) Myllärin Gluteenitonta Villikauraa
500 g (5 dl) kasvislientä
500 g  (n. 7 kpl) jauhoista perunaa
50 g  (n. 1 dl) kevätsipulia hienonnettuna
1 kpl kananmuna
suolaa ja mustapippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
100 g (n. 1 dl) shalottisipuli
100 g  (n. 2,5 dl) purjon valkoinen osa
50 g (n. 1 dl) varsiselleri
500 g (5 dl) vettä
300 g (3 dl) valkoviiniä
20 g  ( n. 1,5 rkl) sitruunanmehua
10 g (n. 2 tl) hienoa merisuolaa
1 kpl kirjolohifile
Hollandaisekastike:
250 g voita
5 kpl huoneenlämpöistä keltuaista
2 rkl (shamppanja)viinietikkaa
4 rkl vettä
sitruunamehua
suolaa
Valmistusohje

Aloita valmistamalla kaura-perunaröstit:

  • Keitä kaurajyvät kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja jäähdytä.
  • Kuori ja raasta perunat ja purista raasteesta ylimääräinen vesi pois.
  • Hienonna kevätsipuli.
  • Sekoita kypsennetty kaura, perunaraaste, munat ja mausteet kulhossa.
  • Sulata nokare voita paistinpannulla ja lisää tilkka rypsiöljyä (voi ei pala silloin niin herkästi ). Nosta lämpötilaa.
  • Tee pannulle kekoja lusikkaa apuna käyttäen ja painele ne tasaisiksi ”letuiksi”.
  • Paista molemmilta puolin noin 3 minuuttia kunnes röstit ovat saaneet kauniin kullanruskea värin.

Jatka haudutetun kirjolohen valmistukseen:

  • Valmista ensin kirjolohen haudutusliemi kuorimalla ja lohkomalla sipulit. Viipaloi purjo ja selleri. Laita kaikki liemiainekset kattilaan ja kiehauta.
  • Putsaa kirjolohifileestä ruodot ja vatsarasva ja laita uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
  • Lisää uunivuokaan kuuma haudutusliemi ja jätä huoneenlämpöön hautumaan. Jos haluat kypsemmän lopputuloksen, kypsennä vielä 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista hollandaisekastike:

  • Sulata voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että hera jää kattilaan.
  • Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
  • Nosta kattila pois levyltä. Lisää kirkastettu voi hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Voit huoletta tehdä kerralla isomman erän kaura-perunaröstejä ja pakastaa seuraavaa käyttöä varten. Röstit toimivat monipuolisena lisukkeena niin salaattien, paahdettujen kasvisten tai lihan kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.