Ainekset
n. 4 annosta
300 g (n. 3,5 dl) | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
600 g (6 dl) | vettä |
5 g (n. 1 tl) | suolaa |
10 g (n. 2tl) | rypsiöljyä |
100 g (n. 1dl) | shalottisipulia |
5 g (n. 2 kynttä) | valkosipulimurskaa |
100 g (n. 3,5 dl) | kukkakaalia |
100 g (n. 0,5 kpl) | paprikaa |
100 g (n. 1/3 osa) | kesäkurpitsaa |
suolaa | |
mustapippuria | |
korianteria | |
400-500 g | broilerin rintafilettä |
suolaa | |
mustapippuria |

Valmistusohje
Aloita valmistamalla kaura-kasvispaistos:
- Keitä Villikaura suolalla maustetussa vedessä.
- Viipaloi sipuli, irrota kukkakaalista nuput, kuutioi kesäkurpitsa ja paprika.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy.
- Kuullota sipuleita hetki, lisää joukkoon muut kasvikset ja jatka freesaamista kunnes kasvikset ovat saaneet vähän väriä.
- Lisää joukkoon villikaura ja mausta suolalla ja mustapippurilla, siirrä uunivuokaan.
Jatka broilerinfileiden valmistukseen:
- Laita broilerinfileet kulhoon ja lisää joukkoon tilkka öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna paistinpannu ja paista fileitä noin 2 minuuttia per puoli kunnes pinnat ovat saaneet kullanruskean värin.
- Lado fileet uunivuokaan kaurapaistoksen päälle ja kypsennä loppuun uunissa 160 asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Koristele hienonnetulla korianterilla.
Vinkki: Mikäli pidät täyteläisemmistä mauista, voit gratinoida vuoan perinteisellä bechamel-kastikkeella ja parmesanjuustolla ennen loppukypsennystä uunissa.