Myllärin vinkeillä leivot ihanat korvapuustit

Hyvän pullan salaisuuksia ovat huoneenlämpöiset raaka-aineet, pehmeä taikina ja kunnon kohotus. Myllärin tuotekehittäjä Riina Karimaan vinkeillä onnistut pullanleivonnassa! Kokeile heti tai vaikka Kansallisena Korvapuustipäivänä, joka on maanantaina 4.10.

Käytä oikean lämpöisiä tuotteita. Ota voi ja kananmunat ajoissa huoneenlämpöön. Jos lämmität aineksia hätäpäissäsi mikrossa, saattaa niistä tulla liian kuumia. Muista, että myös vaivaaminen nostaa taikinan lämpötilaa. Jos laitat korvapuustien väliin voita, huolehdi, että se on huoneenlämpöistä, jotta kohoaminen ei hidastu.

Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Älä tuijota sokeasti ohjeessa olevaa jauhomäärää, vaan lisää jauhoja vähitellen. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla.

Kohota taikina vedottomassa paikassa. Kohota taikina esimerkiksi mikroaaltouunissa. Lämmitä ensin mikrossa kupillinen vettä, niin saat mikroon mukavasti höyryä ja kosteutta. Laita sitten taikinakulhon mikroon, sulje ovi ja anna kohota noin puoli tuntia. Älä laita mikroa käyntiin.

Pakasta raakoja pullia. Voit leipoa kerralla isomman taikinan, mutta jättää osan pullista kypsentämättä. Laita raa’at pullat toisistaan irrallaan sopivaan rasiaan ja laita rasia pakastimeen. Kun haluat kypsentää pullat, ota sopiva määrä pullia edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Muista vielä kohottaa pullat hyvin ennen paistamista.

Kohota pullat vedottomassa paikassa. Halutessasi voit laittaa pellillä olevat pullat kohoamaan kylmään uuniin.

Maidottomat ja kananmunattomat pullat. Voit käyttää tavallisen maidon sijaan taikinassa esimerkiksi kauramaitoa ja kasvimargariinia, niin saat pullista maidottomia. Pullataikinaan ei myöskään ole välttämätöntä lisätä kananmunaa, joten jos teet pullia kananmuna-allergiselle, jätä kananmunat taikinasta pois.

Gluteenittomat pullat. Jos haluat leipoa gluteenittomia korvapuusteja, tutustu Myllärin Gluteenittomien Kaurapuustien ohjeeseen.

Muita leivontavinkkejämme

Miksi pullasta tuli kova? Miksi pulla murenee? Katso lisää leivontavinkkejämme verkkosivuiltamme.

Riinan korvapuustit

Taikina

5 dl punaista maitoa

50 g tuoretta hiivaa

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

n. 16 dl vehnäjauhoja

150 g voita

Täyte

Voita, sokeria ja kanelia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Kaada pullataikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Levitä pehmeää voita levyn pinnalle ja sirottele päälle makusi mukaan kanelia ja sokeria. Kääri levy rullaksi ja leikkaa siitä vinottain noin kolmen senttimetrin paksuisia paloja. Aseta palaset pellille kapein kohta ylöspäin. Paina huippu sormella matalaksi.

Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia, voitele munalla ja laita pintaan halutessasi raesokeria tai mantelilastuja.

Paista 225 °C:ssa noin 10 minuuttia.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.