Vuosi 2023: vastuullista viljelyä ja laajempaa päästölaskentaa

2023 raporttikin sen todistaa, että vastuullisuutemme kantaa pellolta pöytään. Toinen vastuullisuusviljelyohjelman mukainen kaurasato valmistui ja laskimme ensimmäistä kertaa yrityksemme koko arvoketjun Scope 3 -päästöt.

Helsingin Myllyn vastuullisuudessa on kolme painopistettä, joilla tähtäämme kattolupaukseemme. Haluamme tarjota terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin.

Ensimmäinen painopiste on ympäristö. Ja tavoitteena yhä kestävämpi ruokajärjestelmä. Ilmastoteoilla varmistamme, että viljely on mahdollista myös sadan vuoden päästä.

Toinen painopiste on hankinnat. Varmistamme tuotteiden valmistamiseen tarvittavien raaka-aineiden vastuullisuuden.

Kolmas painopiste on ihmiset ja yhteiskunta. Vastuullisen henkilöstöpolitiikan ja johtamisen kautta varmistamme myllyllä työskenteleville hyvinvoivan ja terveellisen elämäntavan.

Vuonna 2023 Myllärin-brändi ylsi ensimmäistä kertaa mukaan Sustainable Brand Index –tutkimukseen ja sijoittui sijalle 19.

Vastuullisuusraportti
Veikko ja Mikko Mäki-Latvala viljelevät Kaura 2.0 kauraa
Leipä ihmisen kädessä.

Jalostimme 100 % kotimaista viljaa

Vuoden 2023 vastuullisuusraportissa on useita konkreettisia kohokohtia. Perusraaka-aineemme on lähellä kasvatettu, suomalainen vilja. Jalostamamme vilja oli 100 % kotimaista. Laskimme ensimmäistä kertaa Scope 3 –päästömme ja asensimme toimipaikoillemme sähköautojen latauspisteitä.

Valitsimme uudet logistiikkakumppanit ja huomioimme valinnassa toimijoiden omat vastuullisuusohjelmat ja sen, että saamme heiltä päästödataa. Aloitimme lannoitevalmistaja Yaran kanssa yhteistyön, jossa myllyprosessissa sivuvirtana syntyvää kaurankuorta hyödynnetään Yaran kierrätyslannoitteissa.

Vastuullisten raaka-aineiden osalta työ ympäristöystävällisemmän viljelyn puolella on edennyt suunnitellusti. Vuonna 2023 valmistui toinen vastuullisuusviljelyohjelman mukaan kasvatettu kaurasato ja ensimmäinen välkymmin viljelty Kaura 2.0 –sato kasvoi Mäki-Latvalan tilalla. Vähensimme raaka-ainehankintoja riskimaiksi tunnistamistamme maista ja teimme päätöksen, että siirrymme käyttämään pakkauksissamme FSC-sertifioitua pahvia vuodesta 2024 alkaen.

Sosiaalisen vastuun puolella vuosi 2023 näkyi sekä työntekijöillemme että muille sidosryhmille. Otimme käyttöön Whistle Blowing –kanavan ja kampanjoimme lapsille suunnatussa Vegemi-puuhakirjassa kasvisten syönnin tärkeydestä yhteistyössä Vennerin kanssa. Jo 25 myllyläistä on hyödyntänyt vuonna 2022 lanseerattua työsuhdepolkupyöräetua.

Vastuu on myös hyvän jakamista. Myös vuonna 2023 teimme 10.000 euron lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle ja lahjoitimme tupari-tuotekassin Helsingin, Vaasan ja Tampereen alueen opiskelijoille yhteistyössä HOASin, VOASin ja TOASin kanssa. Olemme mukana kolmessa Yrityskylässä, jossa koululaiset pääsevät harjoittelemaan mm. ylimyllärin työtä ja oppivat, miten ruoka päätyy pellolta pöytään. 

Vuonna 2023 olimme Järvenpään viidenneksi suurin yhteisöveronmaksaja. Maksoimme tuloveroja 194 020 euroa ja investoimme Suomeen 0,85 miljoonaa euroa. 

LUE LISÄÄ: VASTULLISUUSRAPORTTI 2023 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2022 VASTULLISUUSRAPORTTI 2021 VASTUULLISUUSRAPORTTI 2020

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Vaasan tuotantolaitos mukaan energiatalkoisiin
Vastuullisuus 04.12.2025

Vaasan tuotantolaitos mukaan energiatalkoisiin

Liityimme mukaan valtakunnalliseen energiatehokkuussopimukseen. Tavoitteenamme on yli 11 prosentin energiansäästö vuoden 2035 loppuun mennessä. Lue lisää

Helsingin Mylly jatkaa Pelastakaa Lasten pitkäaikaista tukemista jouluna 2025
Uutiset 25.11.2025

Helsingin Mylly jatkaa Pelastakaa Lasten pitkäaikaista tukemista jouluna 2025

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on tukenut Pelastakaa Lasten toimintaa jo pitkään. Merkityksellinen yhteistyö jatkuu tänäkin jouluna Helsingin Myllyn 10 000 … Lue lisää

Minna koordinoi kauraa Vaasasta maailmalle
Tutustu tekijöihin 17.11.2025

Minna koordinoi kauraa Vaasasta maailmalle

Malesiaan, Uuteen-Seelantiin, Hollantiin, Kanadaan… Helsingin Myllyn myyntikoordinaattorin Minna Mäenpään, 35, ohjaamana suomalainen kaura kulkee Pohjanmaalta niin espanjalaiseen markettiin kuin kiinalaiseen … Lue lisää

Laadukkaat tuotteet eivät synny sattumalta
Tuotanto 07.11.2025

Laadukkaat tuotteet eivät synny sattumalta

Helsingin Myllyn tuotteet tunnetaan laadustaan. Eikä syyttä. Jokainen jauhosäkki, hiutalepaketti, murolaatikko ja myslipussi on kulkenut läpi huolellisesti valvotun prosessin. Taustalla … Lue lisää