Kotimainen kaura tuo
työrauhan vatsalle

Kotimainen kaura tarjoilee terveyttä & hyvinvointia suoraan suomalaisilta pelloilta. Se sopii niin sekasyöjän kuin gluteenitonta tai FODMAP-ruokavaliota noudattavien pöytään. Lisäksi ravintoarvoiltaan erinomainen kaura alentaa veren kolesterolia, hillitsee verensokerin heilahteluja, edistää vatsan toimintaa ja sisältää paljon vastustuskyvylle hyödyllisiä antioksidantteja.

Työrauha vatsalle

Tutustu kauran mainioihin terveysvaikutuksiin:

1. Luontaisesti gluteeniton kaura
Kaura sopii kaikenlaisille vatsoille, koska se ei sisällä lainkaan gluteenia, kuten muut kotimaiset viljat ruis, vehnä ja ohra. Se auttaa ylläpitämään monipuolista hyödyllisten suolistomikrobien kirjoa, joten se edistää meidän kaikkien vatsan hyvinvointia. Kaura sopii myös herkkävatsaisille ja ärtyvästä suolesta kärsivien FODMAP-ruokavalioon.

2. Beetaglukaani hellii sydäntä ja verisuonia
Veren kolesterolia alentava beetaglukaani on liukoinen ravintokuitu, joka muodostaa veden kanssa suolistoon geelin, joka estää kolesterolia imeytymästä elimistöön. Se on todellinen supergeeli, sillä samalla se sitoo itseensä kolesterolia sisältäviä sappihappoja, mikä vähentää myös verenkiertoon pääsevän kolesterolin määrää. Beetaglukaani hillitsee myös verensokerin heilahteluita. Se edistää jaksamista ja auttaa vireyden ylläpidossa.

Maha kipeänä
Lorem ipsum

Aamupuuro on hyvä tapa huolehtia säännöllisestä kauransaannista, mutta reseptipankistamme löydät myös kymmenittäin muita ideoita kokkailuun kotimaisesta kaurasta.

3. Erinomainen ravintoarvo
Kaurassa on enemmän proteiinia ja rasvaa kuin muissa kotimaisissa viljoissa. Pääosa kauran sisältämästä rasvasta on terveydelle edullista tyydyttymätöntä, eli pehmeää rasvaa. Myös kauran proteiini on ravitsemuksellisesti korkealaatuista ja imeytyy hyvin. Kaura sisältää reilusti kuitua, josta yli puolet on sydänystävällistä beetaglukaania. Kaurasta saa myös B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.

4. Kuitu kiihdyttää vatsan toimintaa
Kotimaisen kauran nauttiminen säännöllisesti ehkäisee ummetusta, tukee suoliston hyvinvointia ja vilkastuttaa vatsan toimintaa. Kuitupitoinen ruoka lisää kylläisyyttä ja voi siksi helpottaa painonhallintaa. Myös hyödylliset suolistomikrobit tykkäävät säännöllisestä kuituateriasta. Tiesitkö, että sata grammaa kauraa sisältää yhdeksän grammaa kuitua?!

5. Antioksidantit vahvistavat vastustuskykyä
Kaura sisältää useita antioksidantteja. Tutkimusten mukaan ne auttavat esimerkiksi elimistön puolustus- ja tulehdusreaktioissa. Antioksidantit edistävät myös ihon hyvinvointia.

Tässä muutamia reseptivinkkejä

Kaura-kurpitsarisotto
1 h L, VG, K

Kaura-kurpitsarisotto

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat

Välimeren jauheliha-kauravuoka
1 h 10 min L, GL, K

Välimeren jauheliha-kauravuoka

Texmex-paprikat
1 h L, K

Texmex-paprikat

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus
Vinkit & niksit 03.01.2024

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus

Kysyimme tuotekehittäjältämme Lasse Lindströmiltä, miten syntyy hyvä sämpylätaikina ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat kotileipurille. Lue lisää

Leivontavinkit
Vinkit & niksit 01.01.2024

Leivontavinkit

Pohdituttaako leivonta? Ei hätää, olemme koonneet onnistumista varten vinkkejä leivontaan. Lue lisää

Myllärin aamupalavinkkejä
Vinkit & niksit 15.12.2023

Myllärin aamupalavinkkejä

Aamupala on päivän tärkein ateria ja sillä saa hyvän startin päivään. Lue lisää