Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa (G)

yli 60 min. | Keskitaso

Ainekset
10 annosta
750 g Myllärin gluteenittomia kaurajyviä
1,5 l vettä
2,5 kg pestyjä punajuuria
500 ml punajuurimehua
½ tl kuivattua timjamia
0,5 dl tilkka omenamehua
3 rkl balsamicoetikkaa
200 g keltasipulia
0,5 dl  rypsiöljyä
2-4 dl kasvislientä (gluteenitonta)
1 dl valkoviiniä
150 g sinihomejuustoa
50-75 g voita
50 g  parmesaaniraastetta
tilkka sitruunamehua
suolaa
punajuurenversoja
tuoretta timjamia
Valmistusohje

Kypsennä kaurajyvät keittämällä vedessä 20-25 minuuttia. Jäähdytä.

Paahda punajuuria folioon käärittynä 175-asteisessa uunissa n. 2-3 tuntia ja anna jäähtyä ennen kuorimista. Keitä punajuurimehu puoleen. Mausta timjamilla, tilkalla omenamehua ja balsamicoetikkaa sekä voilla. Kuori ja lohko punajuuret ja lämmitä ne punajuurimehuliemessä.

Freesaa kuutioitu sipuli öljyssä ja lisää kypsät kaurajyvät. Freesaa vielä hetki ja lisää valkoviini, sitruunamehu sekä kasvisliemi. Anna hautua n. 10-15 minuuttia.

Lisää murennettu sinihomejuusto, nokare voita ja lopuksi parmesaaniraastetta.

Tarkista suola ja maku.

Kokoa kaura ja punajuuret annokseksi lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.