Ainekset
10 annosta | |
750 g | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
1,5 l | vettä |
2,5 kg | pestyjä punajuuria |
500 ml | punajuurimehua |
½ tl | kuivattua timjamia |
0,5 dl | tilkka omenamehua |
3 rkl | balsamicoetikkaa |
200 g | keltasipulia |
0,5 dl | rypsiöljyä |
2-4 dl | kasvislientä (gluteenitonta) |
1 dl | valkoviiniä |
150 g | sinihomejuustoa |
50-75 g | voita |
50 g | parmesaaniraastetta |
tilkka sitruunamehua | |
suolaa | |
punajuurenversoja | |
tuoretta timjamia |

Valmistusohje
Kypsennä kaurajyvät keittämällä vedessä 20-25 minuuttia. Jäähdytä.
Paahda punajuuria folioon käärittynä 175-asteisessa uunissa n. 2-3 tuntia ja anna jäähtyä ennen kuorimista. Keitä punajuurimehu puoleen. Mausta timjamilla, tilkalla omenamehua ja balsamicoetikkaa sekä voilla. Kuori ja lohko punajuuret ja lämmitä ne punajuurimehuliemessä.
Freesaa kuutioitu sipuli öljyssä ja lisää kypsät kaurajyvät. Freesaa vielä hetki ja lisää valkoviini, sitruunamehu sekä kasvisliemi. Anna hautua n. 10-15 minuuttia.
Lisää murennettu sinihomejuusto, nokare voita ja lopuksi parmesaaniraastetta.
Tarkista suola ja maku.
Kokoa kaura ja punajuuret annokseksi lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.