Ainekset
Hurjan Viljaiset Sämpylät
1,2-1,3 l | vettä (+25 asteista) |
2 kg (2 pss) | Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoa |
5-6 tl | suolaa |
25 g | tuorehiivaa (tavallisessa leivonnassa 50 g) |
Pinnalle | Myllärin Luomu Mannasuurimoita |

Valmistusohje
Kylmäleivonnassa taikina tehdään edellisenä päivänä ja säilytetään kylmiössä.
- Liota hiiva viileään veteen. Käytä tuorehiivaa. Huom! Käytä hiivaa vain puolet reseptin määrästä. Lisää muut reseptissä mainitut aineet.
- Sekoita taikina yleiskoneella n. 8 min. hitaalla nopeudella.
- Voitele korkeareunainen GN-vuoka öljyllä ja taittele taikina suorakaiteen muotoiseksi vuokaan. Peitä kannella ja jätä jääkaappiin nousemaan yön yli tai 12-18 tunniksi.
- Jauhota leivinpöytä hyvin ja kaada taikina pöydälle. Koristele tai jauhota myös taikinan pinta.
- Paloittele taikina haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi, leiviksi tai patongeiksi. Huom! Paloja ei saa pyörittää, vaan nosta ne suoraan pellille. Paista ilman nostatusta.
- Paista leivät 180-200 asteessa n. 15-20 min. Valitse paistoaika uunisi tehon mukaan.