Kylmäleivontaohje Myllärin Luomu Hurjan Viljaiset Sämpylät

30 min. | Keskitaso

Ainekset

Hurjan Viljaiset Sämpylät

1,2-1,3 l vettä (+25 asteista)
2 kg (2 pss) Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoa
5-6 tl suolaa
25 g tuorehiivaa (tavallisessa leivonnassa 50 g)
Pinnalle Myllärin Luomu Mannasuurimoita
Valmistusohje

Kylmäleivonnassa taikina tehdään edellisenä päivänä ja säilytetään kylmiössä.

  1. Liota hiiva viileään veteen. Käytä tuorehiivaa. Huom! Käytä hiivaa vain puolet reseptin määrästä. Lisää muut reseptissä mainitut aineet.
  2. Sekoita taikina yleiskoneella n. 8 min. hitaalla nopeudella.
  3. Voitele korkeareunainen GN-vuoka öljyllä ja taittele taikina suorakaiteen muotoiseksi vuokaan. Peitä kannella ja jätä jääkaappiin nousemaan yön yli tai 12-18 tunniksi.
  4. Jauhota leivinpöytä hyvin ja kaada taikina pöydälle. Koristele tai jauhota myös taikinan pinta.
  5. Paloittele taikina haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi, leiviksi tai patongeiksi. Huom! Paloja ei saa pyörittää, vaan nosta ne suoraan pellille. Paista ilman nostatusta.
  6. Paista leivät 180-200 asteessa n. 15-20 min. Valitse paistoaika uunisi tehon mukaan.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.