Myllärin by Helsinki Mills

Sitruunainen lohivuoka

Vuokaruoka, jonka kokoamiseen ei mene kuin muutama minuutti ja joka taatusti toimii myös kylmävalmistuskeittiössä. Maku sen kun paranee, kun se saa seistä maustumassa. 

Kypsennä uunissa ja koristele kypsä ruoka tillillä ja tomaattikuutioilla. Sopii hyvin koululaisille, opiskelijoille ja lounasruokailuun.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
40 min
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

5

kg
saanto

Ainekset

600 g herneitä
pakaste purjoa
1200 g pakaste kirjolohifileekuutioita
10 g suolaa
5 g mustapippuria

Kastike

1500 g vettä
70 g kylmäsuurustuvaa tärkkelystä
1000 g ranskankermaa
1 ½ dl sitruunan mehua
50 g kalaliemijauhetta

Pinnalle

150 g juustoraastetta

Tarjoiluun

60 g tuoretta tilliä

Ohjeet

  1. Levitä kaura, pakastepurjo ja pakasteherneet 1/1 65 GN vuokaan tasaisesti, sekoita

    Lado päälle jäiset lohikuutiot ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Valmista kastike.

    Sekoita vesi ja kylmätärkkelys, anna turvota n. 5min. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

     Kaada kalojen päälle.

    Paista uunin yhdistelmätoiminnolla 160 astetta 10 % höyryllä n. 30 min.

    Koristele kypsä vuoka tuoreella tillillä.

    Suosittelen valmistamaan jo edellisenä päivänä!

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,5 g
Proteiini
7,0 g
Energia
102,4 kcal
Hiilihydraatit
10,1 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Italianpata kaurasta
45 min GL

Italianpata kaurasta

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Pinaattikeitto ja paahdettu kauralisuke
1 h L, GL

Pinaattikeitto ja paahdettu kauralisuke