Myllärin by Helsinki Mills

Italianpata kaurasta

Perinteinen italianpadan maku ja ulkonäkö mutta suomalaisena versiona, kotimaisesta kaurasta valmistettuna. Ruoka voidaan valmistaa vegaanisena, kasvisversiona, hybridi tai rehellisenä lihaversiona. Soveltuu loistavasti kouluihin ja päiväkoteihin.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
35 min
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

6

kg
saanto

Ainekset

2 dl rypsiöljyä
300 g pakaste sipulikuutiota
500 g pakaste paprikakuutioita
800 g tomaattimurskaa
15 g provencale-yrttiseosta
50 g kasvisliemijauhetta
1 ½ l vettä
800 g kypsää naudan jauhelihaa
10 g suolaa
6 g mustapippuria

Viimeistely

600 g herneitä

Ohjeet

  1. Lisää pataan öljy, sipuli ja kuutioitu paprika, kuullota, kunnes sipuli on pehmeää.

    Lisää tomaattimurska, provencale-yrttiseos, liemijauhe ja kaura. Sekoita hetki.

    Lisää vesi ja anna hautua n. 15 min.

    Lisää lihat ja mausteet. Anna hautua vielä n. 15–20 min kunnes vesi on imeytynyt ja pata on löysähköä.

     Pata kypsyy vielä lämpöhauteessa, joten älä keitä sitä liian paksuksi.

    Lisää pakasteherneet viimeiseksi ja anna niiden kypsyä padassa vielä muutaman minuutin ajan.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,1 g
Proteiini
6,7 g
Energia
151,4 kcal
Hiilihydraatit
15,9 g
Rasva
6,0 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Sitruunainen lohivuoka
50 min L, GL

Sitruunainen lohivuoka

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Pinaattikeitto ja paahdettu kauralisuke
1 h L, GL

Pinaattikeitto ja paahdettu kauralisuke