Perinteinen italianpadan maku ja ulkonäkö mutta suomalaisena versiona, kotimaisesta kaurasta valmistettuna. Ruoka voidaan valmistaa vegaanisena, kasvisversiona, hybridi tai rehellisenä lihaversiona. Soveltuu loistavasti kouluihin ja päiväkoteihin.
Ainesosat
kg
saanto
Ohjeet
Lisää pataan öljy, sipuli ja kuutioitu paprika, kuullota, kunnes sipuli on pehmeää.
Lisää tomaattimurska, provencale-yrttiseos, liemijauhe ja kaura. Sekoita hetki.
Lisää vesi ja anna hautua n. 15 min.
Lisää lihat ja mausteet. Anna hautua vielä n. 15–20 min kunnes vesi on imeytynyt ja pata on löysähköä.
Pata kypsyy vielä lämpöhauteessa, joten älä keitä sitä liian paksuksi.
Lisää pakasteherneet viimeiseksi ja anna niiden kypsyä padassa vielä muutaman minuutin ajan.