Kannamme vastuumme joka päivä

Lähipelloilla ympäristöä kunnioittaen kasvatettu ja vastuullisesti jalostettu suomalainen vilja on valinta, jonka me Helsingin Myllyllä olemme tehneet. Työtä vastuullisuuden eteen on tehty jo vuosikymmeniä – ja tehdään joka päivä.

Viljellään vastuullisesti

Päätimme jo vuonna 1997 panostaa vahvasti luomutuotantoon. Nykyään olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja, ja noin kolmasosa tuotteistamme on luomua. Vaikka tehoviljelystä ei ruoantuotannon turvaamiseksi voida kokonaan luopua, uskomme ja toivomme luomuviljelyn kasvavan entisestään.

Maaperän köyhtyminen ja hyönteiskato luovat merkittäviä uhkia ruoantuotannolle ja siksi maatalouteen on kehitettävä menetelmiä, joilla tämä kehitys saadaan pysähtymään. Vuonna 2022 käynnistimme ympäristö- ja vastuullisuusviljelyohjelman yhdessä sopimusviljelijöidemme kanssa.

Valmistetaan uusiutuvalla energialla

Vuodesta 2010 lähtien Helsingin Myllyn tuotantolaitoksilla on käytetty vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa energiaa. Vuodesta 2013 Vaasan Myllyn oma biovoimalaitos on valmistanut tuotantolaitoksen tarvitseman lämpöenergian tuotannossa syntyvästä kaurakuorijätteestä.

Myllyprosessissa ei käytetä juuri lainkaan vettä. Aloitmme omien päästöjemme (Scope 1+2) laskennan vuonna 2020 ja olemme kumonneet siitä lähtien oman toimintamme päästöt vuosittain.

Kaikki pakkauksemme valmistetaan kierrätettävästä materiaalista, ja kuluttajapakkauksissa on selkeät ohjeet niiden kierrättämiseksi. Olemme korvanneet myyntierien pakkaamiseen käytettäviä kutistemuovipakkauksia kartonkisilla, ja sitoudumme vähentämään muovin käyttöä edelleen. Käytämme pakkausten painatuksessa vähemmän ympäristöä kuormittavaa EGP-painatusmenetelmää.

Vastuullista kauraa
Vastuullista kauraa
Vastuullista kauraa

Tehdään porukalla

Neljännen sukupolven perheyrityksenä meille on tärkeää katsoa pitkälle tulevaan ja luoda kestävää hyvää ympärillemme. Jatkuvuus, yhdessä tekeminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja yrityksessämme.

Työllistämme yhteensä noin 100 ihmistä tuotantolaitoksillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa. Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on 90-vuotiaan perheyrityksemme kivijalka. Olemme onnekkaita, että olemme saaneet ammattitaitoisia, omistautuneita ja mukavia työkavereita tekemään ja myymään laadukasta ruokaa suomalaisille kuluttajille!

Sinua voisi myös kiinnostaa

Vastuullisuusraportti 2024: Raaka-aineistamme 99 % tulee Suomesta
Vastuullisuus 14.10.2025

Vastuullisuusraportti 2024: Raaka-aineistamme 99 % tulee Suomesta

Jalostamamme vilja oli 100 % kotimaista ja käyttämistämme raaka-aineista peräti 99 % oli kotimaista alkuperää. Laajensimme viljelyohjelmaamme kaurasta vehnään ja … Lue lisää

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet
Tutustu tekijöihin 22.05.2025

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet

Kartanon tilalla viimeiset puhdaskauran siemenet kylvettiin 17.5. – Toukokuussa 2025 pitää ajatukset olla yhtä aikaa huomisessa ja vuodessa 2026. Jotta … Lue lisää

Ympäristövaikutukset nyt mukana ruokasuosituksissa
Faktaa ruuasta 16.05.2025

Ympäristövaikutukset nyt mukana ruokasuosituksissa

”Ruoka on jokaisen henkilökohtainen valinta. On silti hyvä tiedostaa, että kasvipainotteinen ruokavalio vähentää terveysriskien lisäksi ilmastokuormitusta, rehevöitymistä ja lajikatoa”, toteaa … Lue lisää

Uusi ravitsemussuositus: ”Lisää leipää ja puuroa”
Faktaa ruuasta 24.03.2025

Uusi ravitsemussuositus: ”Lisää leipää ja puuroa”

– Täysjyväviljoille on nyt ensimmäistä kertaa kirjattu saantisuositus: vähintään 90 g/vrk (kuivapainona). Oman terveyden ja ympäristön vuoksi ruokavalioon kannattaa sisällyttää … Lue lisää