Myllärin by Helsinki Mills

Värikäs sämpylävuoka

Piristä sämpylöitä pinaatilla, porkkanalla ja punajuurella!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

15

sämpylää

5 dl vettä
½ dl rypsiöljyä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g pakaste pinaattia
1 porkkana raastettuna
1 punajuuri raastettuna

Ohjeet

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, suola ja sokeri.

  2. Lisää hienoja sämpyläjauhoja pikkuhiljaa vaivaten taikinaa. Vaivaa vähintään 5 min. Jaa taikina kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan pinaatti, toiseen porkkana ja kolmanteen punajuuri. Vaivaa vielä hetki lisää. Anna taikinoiden kohota 30 min.

  3. Leivo taikinasta sämpylöitä leivinpaperoituun uunivuokaan vierekkäin. Kohota sämpylöitä 45 min. Paista 225 C asteisessa uunissa 10-12 min uunin tehosta riippuen.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
4,5 g
Proteiini
7,1 g
Energia
227,1 kcal
Hiilihydraatit
36,3 g
Rasva
4,6 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kaurainen pataleipä
16 h 20 min L, VG, K

Kaurainen pataleipä

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Myllärin Myslileipä
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Myllärin Myslileipä