Myllärin by Helsinki Mills

Kaurainen pataleipä

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
16 h
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
16 h 20 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

leipä

Pikajuuri

1 dl vettä
10 g hiivaa
1 dl piimää

Lisäksi

2 dl piimää
1 dl vettä
1 dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
2 tl suolaa

Ohjeet

  1. Pataleipä on helposti valmistuva leipä, mutta sen kohotus vie aikaa. Valmista taikina illalla jääkaappiin odottamaan ja paista seuraavana päivänä.

  2. Liuota hiivanokare kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut pikajuuren ainekset hyvin sekoittaen. Jätä kulho liinalla peitettynä huoneenlämpöön noin kahdeksi tunniksi.

  3. Lisää juureen piimä, vesi, vehnäjauhot, kaurajauhot ja kauraleseet sekä suola. Sekoita hyvin. Kohota jääkaapissa liinalla peitettynä 12-16 tuntia.

  4. Vaivaa taikina työlaudalla vehnäjauhoja apuna käyttäen pyöreäksi leiväksi. Taikina saattaa tuntua löysältä, mutta lopputulos on sitäkin herkullisempi. Anna leivän levätä liinan alla noin tunti.

  5. Laita valurautapata kansineen lämpenemään 250-asteiseen uuniin. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan ja paista kannella peitettynä noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuori on rapea.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,7 g
Proteiini
6,8 g
Energia
169,6 kcal
Hiilihydraatit
30,1 g
Rasva
1,8 g
Tyydyttynyt rasva
0,3 g
Suola
1,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Myllärin Myslileipä
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Myllärin Myslileipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta