Myllärin by Helsinki Mills

Uunimakkaraa ja kasvis-kauraa

Uunimakkaran seuraksi helposti herkullista kasviksia sisältävää kauralisäkettä suoraan Mylläriltä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

500 g Lenkkimakkaraa
150 g emmentaljuustoa
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 valkosipulinkynttä
100 g mini tomaattia
½ kesäkurpitsaa
2 rkl rypsiöljyä
100 g sulatejuustoa
1 tl rakuunaa
suolaa
tuoretta persiljaa

Ohjeet

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää kaurajyvät ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes jyvät ovat sopivan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä kiehumisen aikana.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja puolita tomaatit. Paloittele kesäkurpitsa aivan pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli, tomaatit ja kesäkurpitsa. Kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää kasvikset kypsän kauraseoksen joukkoon ja sekoita lopuksi joukkoon sulatejuusto ja kuivattua rakuunaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Hienonna pinnalle tuoretta persiljaa.

  3. Poista makkarasta kuori ja leikkaa makkaroihin syvät viillot. Leikkaa emmentaljuustosta pieniä viipaleita ja paina ne viiltoihin. Laita makkarat uunivuokaan ja kuumenna 200-asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa kaura-kasvislisäkkeen kanssa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,5 g
Proteiini
7,1 g
Energia
170,6 kcal
Hiilihydraatit
10,7 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Hedelmäinen kaura-halloumisalaatti
30 min

Hedelmäinen kaura-halloumisalaatti

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Oat and Cheese
45 min L, VG, K

Oat and Cheese

Kaura-kesäkurpitsa­lasagne
1 h 30 min

Kaura-kesäkurpitsa­lasagne