Myllärin by Helsinki Mills

Tillillä maustettu kaurasalaatti ja pikkelöidyt juurekset

Pellolta salaatiksi. Kaura käy moneen ja tässä herkussa joutuu näkemään hieman enemmän vaivaa, mutta se kannattaa.

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton
Ladataan...

Ainesosat

4

henkilöä

Tillillä maustettu kaura

1 ruukku tilliä
1 ½ dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Pikkelöidyt juurekset

150 g porkkanaa kuorittuna
150 g raitajuurta kuorittuna
150 g keltajuurta kuorittuna
2 kpl varsisellerin oksaa kuorittuna
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 kpl laakerinlehteä
3 kpl maustepippuria
1 tähtianis

Savustettu ranskankerma

300 g ranskankermaa
1 tl suolaa

Ohjeet

Tillillä maustettu kaura

  1. Käsittele ensin tilli. Ota koristelua varten tillin kauneimmista latvoista 15-20 kpl talteen. Voit säilyttää näitä kylmässä vedessä. Pilko loput tillistä ja laita rypsiöljyn kanssa tehosekoittimeen. Soseuta tilliä rypsiöljyn kanssa muutama minuutti. Laita tilliöljy sivuun.  

  2. Keitä Myllärin Pitkäjyväinen Kaura paketin ohjeiden mukaan kypsäksi. Huuhtele ja valuta kypsä kaura hyvin.

  3. Sekoita tilliöljy Myllärin Pitkäjyväisen Kauran kanssa. Mausta oman maun mukaan kaura suolalla ja mustapippurilla. Jätä kylmään marinoitumaan.

Pikkelöidyt juurekset

  1. Pilko porkkana, keltajuuri ja raitajuuri kauranjyvän kokoisiksi paloiksi. Laita jokainen juures omaan astiaan. Pilko varsiselleri puolikuun muotoon ja laita omaan rasiaan. 

  2. Valmista seuraavaksi mausteliemi mittaamalla loput ainekset kattilaan ja kiehau liedellä.

  3. Jaa mausteliemi kuumana juuresten ja varsisellerin päälle. Anna hetki seistä pöydällä. Laita kylmään marinoitumaan.

Savustettu ranskankerma

  1. Laita savustuspönttöön savustuspuru. Laita ranskankerma kuumennuksen kestävään astiaan. 

  2. Kuumenna savustuspönttö savuavaksi. Päästä ensin tummimmat savuista pois. Lisää tämän jälkeen ranskankerma savustuspönttöön, sulje kansi ja ota savustuspönttö kuumennukselta pois. 

  3. Anna ranskankerman maustua 3-5 minuuttia savustuspöntössä. Nosta ranskankerma pois ja mausta suolalla. Laita kylmään ja vaahdota ennen tarjoilua.

Tarjoilu

  1. Valuta tarjoilua varten juurekset ja varsiselleri hyvin siivilässä. Sekoita juurekset ja varsiselleri marinoituun kauraan. Nostele kaurasalaattia tarjoilukulhoon ja lisää päälle savustettua ranskankermaa. Koristele lopuksi tillin latvoilla.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,6 g
Proteiini
2,3 g
Energia
141,9 kcal
Hiilihydraatit
14,2 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Juureskauratto
35 min L, K

Juureskauratto

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Peruna­lepuskakakut
2 h L

Peruna­lepuskakakut