Ainesosat
henkilöä
Ohjeet
Tillillä maustettu kaura
Käsittele ensin tilli. Ota koristelua varten tillin kauneimmista latvoista 15-20 kpl talteen. Voit säilyttää näitä kylmässä vedessä. Pilko loput tillistä ja laita rypsiöljyn kanssa tehosekoittimeen. Soseuta tilliä rypsiöljyn kanssa muutama minuutti. Laita tilliöljy sivuun.
Keitä Myllärin Pitkäjyväinen Kaura paketin ohjeiden mukaan kypsäksi. Huuhtele ja valuta kypsä kaura hyvin.
Sekoita tilliöljy Myllärin Pitkäjyväisen Kauran kanssa. Mausta oman maun mukaan kaura suolalla ja mustapippurilla. Jätä kylmään marinoitumaan.
Pikkelöidyt juurekset
Pilko porkkana, keltajuuri ja raitajuuri kauranjyvän kokoisiksi paloiksi. Laita jokainen juures omaan astiaan. Pilko varsiselleri puolikuun muotoon ja laita omaan rasiaan.
Valmista seuraavaksi mausteliemi mittaamalla loput ainekset kattilaan ja kiehau liedellä.
Jaa mausteliemi kuumana juuresten ja varsisellerin päälle. Anna hetki seistä pöydällä. Laita kylmään marinoitumaan.
Savustettu ranskankerma
Laita savustuspönttöön savustuspuru. Laita ranskankerma kuumennuksen kestävään astiaan.
Kuumenna savustuspönttö savuavaksi. Päästä ensin tummimmat savuista pois. Lisää tämän jälkeen ranskankerma savustuspönttöön, sulje kansi ja ota savustuspönttö kuumennukselta pois.
Anna ranskankerman maustua 3-5 minuuttia savustuspöntössä. Nosta ranskankerma pois ja mausta suolalla. Laita kylmään ja vaahdota ennen tarjoilua.
Tarjoilu
Valuta tarjoilua varten juurekset ja varsiselleri hyvin siivilässä. Sekoita juurekset ja varsiselleri marinoituun kauraan. Nostele kaurasalaattia tarjoilukulhoon ja lisää päälle savustettua ranskankermaa. Koristele lopuksi tillin latvoilla.