Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin Ruislimppu

Myllärin Ruisleipäaines sopii monenlaiseen leivontaan, tässä herkkua täynnä olevassa leivässä se saa olla pääosassa.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
3 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
3 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
K
Kananmunaton
V
Vegaani
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

2

leipää

Ohjeet

  1. Sekoita juuri. Lisää hiiva veden joukkoon ja liota tasaiseksi. Lisää kuivat aineet juureen. Jätä juuri pöydälle liinan alle tunniksi.

  2. Aloita leivän leipominen mittaamalla loput ainekset juuren joukkoon.

  3. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Taikinan kuuluu olla tarttuvaa.

  4. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile vehnäjauhojen avulla leiviksi. Laita kohoamaan leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä leivät liinalla. Kohota noin tunti.

  5. Paista leipiä 175 C asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kunnes leivät ovat kypsiä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
7,8 g
Proteiini
6,5 g
Energia
202,3 kcal
Hiilihydraatit
36,7 g
Rasva
1,2 g
Tyydyttynyt rasva
0,2 g
Suola
2,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä