Myllärin by Helsinki Mills

Raparperijuustokakku

Herkullinen gluteeniton raparperijuustokakku makeutetaan valkosuklaalla ja pohja valmistuu kätevästi Myllärin Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta. Raparperit paahdetaan uunissa ja asetellaan valmiin paistetun kakun päälle. Juustokakun kera voi nauttia myös vaikka tuoreita marjoja, hilloa tai muita sesongin hedelmäherkkuja.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 20 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1


kakku (n.16 hlö)

Ainekset

100 g voita , huoneenlämpöistä, pehmeää
1 ½ dl fariinisokeria
1 kpl kananmunaa
⅓ tl suolaa

Täyte

150 g valkosuklaata , gluteenitonta
400 g tuorejuustoa , huoneenlämpöistä
3 kpl kananmunaa
½ dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Paahdetut raparperit

400 g raparperia , tuoretta
¾ dl hunajaa

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen ja vuoraa 20 cm irtopohjan vuoka ja reunat leivinpaperilla.

    Sekoita kauhalla pehmeä voi, fariinisokeri ja kananmuna. Lisää joukkoon gluteeniton jauhoseos ja suola ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm korkeaksi reunaksi. Ripottele gluteenitonta jauhoseosta taikinan päälle painelun helpottamiseksi.

    Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa.

    Notkista tuorejuusto kauhalla sekoittaen ja lisää joukkoon kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen maissitärkkelys ja tomusokeri ja kääntele lopuksi joukkoon sulatettu valkosuklaa.

    Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa n. 50 min tai kunnes juustokakku saa hieman kullanruskeaa väriä ja keskiosa ei tunnu löysältä. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Juustokakun kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista raparperit leikkaamalla raparperit pieniksi n. 3-4 cm paloiksi. Asettele raparperinpalat uunivuokaan ja valuta hunajaa päälle. Paahda uunissa foliolla peitettynä n.15-20 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmeitä.

    Anna raparperien jäähtyä hieman ja asettele niitä juustokakun päälle. Tarjoile loput raparperin paloista sekä vuoan pohjalla olevaa makeaa nestettä juustokakun kera.

     

     

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,6 g
Proteiini
4,9 g
Energia
238,0 kcal
Hiilihydraatit
27,3 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Gluteeniton Vohvelikakku
2 h L, GL, VG

Gluteeniton Vohvelikakku

Rapeat Gluteenittomat Granolapiiraat
45 min L, GL, VG, K

Rapeat Gluteenittomat Granolapiiraat

Kuningatarpiirakka
45 min GL, VG

Kuningatarpiirakka