Myllärin by Helsinki Mills

Pähkinäinen Pataleipä

Hieman vaatii aikaa, mutta on vaivan arvoista. Nauti vaikka viikunahillon ja briejuuston kanssa herkkuhetkissä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
20 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
K
Kananmunaton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

pataleipä

Pikajuuri

1 dl vettä
1 dl piimää
pieni pala hiivaa

Lisäksi

1 dl vettä
2 dl piimää
2 dl Myllärin Paratiisi Mysliä
1 dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
2 tl suolaa

Ohjeet

  1. Liota hiivanokare kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut pikajuuren ainekset hyvin sekoittaen. Jätä kulho liinalla peitettynä huoneenlämpöön noin kahdeksi tunniksi.

  2. Lisää juureen piimä, Myllärin Leivontakarkeat Vehnäjauhot, Myllärin Kaurasämpyläjauhot, Myllärin Kauraleseet, Myllärin Paratiisimysli ja suola. Sekoita hyvin. Kohota jääkaapissa liinalla peitettynä 12-16 tuntia.

  3. Vaivaa taikina työlaudalla vehnäjauhoja apuna käyttäen pyöreäksi leiväksi. Anna leivän levätä liinan alla noin tunti.

  4. Laita valurautapata kansineen lämpenemään 250-asteiseen uuniin.

  5. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan ja paista kannella peitettynä noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuori on rapea.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,0 g
Proteiini
7,0 g
Energia
192,8 kcal
Hiilihydraatit
34,1 g
Rasva
2,8 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Luonnonkala­piirakka
1 h 50 min L

Luonnonkala­piirakka