Ainesosat
pataleipä
Ohjeet
Liota hiivanokare kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut pikajuuren ainekset hyvin sekoittaen. Jätä kulho liinalla peitettynä huoneenlämpöön noin kahdeksi tunniksi.
Lisää juureen piimä, Myllärin Leivontakarkeat Vehnäjauhot, Myllärin Kaurasämpyläjauhot, Myllärin Kauraleseet, Myllärin Paratiisimysli ja suola. Sekoita hyvin. Kohota jääkaapissa liinalla peitettynä 12-16 tuntia.
Vaivaa taikina työlaudalla vehnäjauhoja apuna käyttäen pyöreäksi leiväksi. Anna leivän levätä liinan alla noin tunti.
Laita valurautapata kansineen lämpenemään 250-asteiseen uuniin.
Nosta leipä varovasti kuumaan pataan ja paista kannella peitettynä noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuori on rapea.