Ainesosat
piirakka
Ohjeet
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata rasva kattilassa. Lisää fariinisokeri, kauraleseet ja piimä. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut ensin leivinjauheen ja vaniljasokerin. Sekoita tasaiseksi, pehmeäksi ja lusikoitavaksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja leivitä kauraleseillä. Levitä taikina vuokaan.
Lohko omenat ja puristele päälle sitruunamehua, jotta lohkot eivät tummu. Asettele lohkot kauniisti taikinapohjalle.
Sulata pinnalle tuleva rasva kattilassa. Ota lämpö pois liedeltä, sekoita paloiteltu valkosuklaa ja sokeri joukkoon ja anna sulaa hetki. Sekoita vielä kaurahiutaleet mukaan. Levitä seos omenien päälle.
Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia kauniin väriseksi. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Todellinen valkosuklaan ystävä lisää sitä myös pohjataikinaan: korvaa puolet taikinan rasvasta vastaavalla määrällä valkosuklaata. Sulata se kuuman voin tai margariinin joukkoon.
Saat piirakasta gluteenittoman, kun käytät vehnäjauhojen tilalla Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa jauhoseosta sekä Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä ja -hiutaleita.