Myllärin by Helsinki Mills

Omenakierrepullat

Syksyistä herkkua Mylläriltä ja hyvässä lykyssä oman pihan omenoista.

Reseptin tiedot

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

pullaa

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa tai 11 g kuivahiivaa
75 g voita tai rypsiöljyä

Lisäksi

2 dl omenahilloa
1 rkl kanelia
1 kananmuna
½ dl raesokeria

Ohjeet

  1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää joukkoon Myllärin pullajauhoseos, jätä jauhoja hieman rasvanlisäys vaiheeseen ja vaivaa taikinaksi.

  2. Lisää voi tai rypsiöljy ja loput jauhoista taikinan joukkoon ja jatka vaivaamista n.5 min. Anna taikinan kohota 30 min.

  3. Kaulitse taikina noin senttimetrin paksuiseksi. Levitä kaulitulle taikinalle omenahilloa ja ripottele kanelia tasaisesti.

  4. Rullaa taikina rullalle. Leikkaa veitsellä taikinasta 2-3 senttimetrin paksuisia kierteitä. Asettele leikatut pullakierteet leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 30-45 minuuttia.

  5. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista 225 C asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,1 g
Proteiini
3,0 g
Energia
135,7 kcal
Hiilihydraatit
22,5 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,1 g
Suola
0,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Suklaakuppikakut
50 min L, GL

Gluteenittomat Suklaakuppikakut

Gluteenittomat Toscapullat
1 h 10 min L

Gluteenittomat Toscapullat

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla
3 h 10 min

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla

Myllärin mantelipullat
1 h 20 min L, VG

Myllärin mantelipullat