Myllärin by Helsinki Mills

Omenainen fenkolilimppu

Joulupöytään saa vaihtelua maustamalla limppua. Tässä reseptissä limppuun on lisätty omenahilloa ja fenkolinsiementä. Pinta on valeltu tahmeaksi siirapilla ja koristeltu fenkolinsiemenillä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

2

limppua

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl omenahilloa
1 rkl fenkolinsiementä murskattuna
2 tl suolaa
50 g voita huoneenlämpöisenä

Lisäksi

1 dl siirappia
2 tl fenkolinsiementä murskattuna

Ohjeet

  1. Mittaa taikinakulhoon maito, hiiva, omenahillo, suola ja fenkolinsiemen. Sekoita ja anna hiivan liueta.

  2. Mittaa Myllärin 2.0 Vehnäjauhot kulhoon. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia. Lisää taikinan joukkoon huoneenlämpöinen voi.

  3. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo limpun muotoon leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä ja jätä kohoamaan (noin 30-45 minuuttia.

  4. Paista 175 C asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kunnes leivät ovat kypsiä. Notkista siirappi tilkalla vettä ja valele leipiä paiston aikana kahteen, tai kolmeen kertaan siirappi-vesiseoksella. 

  5. Ottaessasi leivät uunista. Ripottele päälle murskattua fenkolinsiementä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
6,9 g
Energia
239,3 kcal
Hiilihydraatit
42,2 g
Rasva
3,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin makea joululeipä
1 h 30 min L, VG, K

Myllärin makea joululeipä

Gluteeniton joululimppu
1 h 30 min L, GL

Gluteeniton joululimppu

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteenittomat Kaurasämpylät
55 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteenittomat Kaurasämpylät