Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton joululimppu

Näin syntyy gluteenittomanakin joulupöydän herkkuleipä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

leipä

1 kananmuna
2 ½ dl maustamatonta jugurttia
½ dl oliiviöljyä
1 dl siirappia
2 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa
1 tl fenkolinsiementä jauhettuna
1 tl neilikkaa jauhettuna
1 tl anista jauhettuna
½ kuivattuja karpaloita

Ohjeet

  1. Sekoita muna, jugurtti, siirappi ja oliiviöljy keskenään.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne muna-jugurttiseokseen.

  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 20 minuuttia.

  4. Anna jäähtyä kunnolla ennen leivän kumoamista vuoasta.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,9 g
Proteiini
6,5 g
Energia
273,1 kcal
Hiilihydraatit
37,9 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,0 g
Suola
2,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Kaurainen pataleipä
16 h 20 min L, VG, K

Kaurainen pataleipä