Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin Täysjyväleipä

Täyttä puhtia täysjyvästä. Näillä mennään ja tällä jaksetaan.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

3

leipää

5 vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria

Ohjeet

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Liuota hiiva veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri.

  2. Lisää 10-12 dl Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja ja vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia. Lisää vaivaamisen aikana tarvittaessa jauhoja.

  3. Kohota taikinaa 30 minuuttia liinan alla.

  4. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Leivo pyöreitä leipiä uunipellille.

  5. Kohota liinan alla leipiä 45 minuuttia.

  6. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
11,4 g
Proteiini
11,8 g
Energia
319,8 kcal
Hiilihydraatit
56,0 g
Rasva
2,6 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Suola
1,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Hedelmäiset Sämpylät
1 h 40 min L, GL, VG, M, K, V

Hedelmäiset Sämpylät

Hurjan Viljaiset Patongit
1 h 15 min VG, K

Hurjan Viljaiset Patongit

Myllärin Hurjan Viljaiset Sämpylät
1 h 20 min L, VG, M, K, V

Myllärin Hurjan Viljaiset Sämpylät

Gluteenittomat Valkosipulisolmut
30 min GL, VG, K

Gluteenittomat Valkosipulisolmut